Belföld

Már épül a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri nézőtere és színpada

Már épül a Szegedi Szabadtéri Játékok négyezer férőhelyes nézőtere és csaknem kétezer négyzetméteres színpada a Dóm téren – közölte Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója pénteken a helyszínen.

    A színpadot és a nézőteret három hét alatt építik föl a semmiből, és június végén már itt próbálják a fesztivál Dóm téri nyitódarabját, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Petőfi Sándor életéről szóló, Szabadság, szerelem című táncszínjátékát. A július 1-jén és 2-án látható, a magyar néptánc és népzene hagyományait felvonultató kortárs darabot Zsuráfszky Zoltán rendezi – mondta a színész rendező.
    Július 8-án visszatér Szegedre a fesztivál történetének legnagyobb musicalsikere, a Mamma mia!, melyet első ízben 2014-ben játszottak a Dóm téren, majd több évadban is telt házat vonzott – tudatta a színész rendező.
    Az évad második felében a Szegedi Nemzeti Színház két saját produkcióját láthatja a közönség. Július végén Juronics Tamás rendezésében állítják színpadra a világ operarepertoárjának legsikeresebb művét, Giuseppe Verdi Traviatáját. Az évadot a Chicago című musical zárja, melyet először játszanak a fesztiválon. A darabot Béres Attila rendezi – közölte a főigazgató.
    A fesztivál kisebbik játszóhelyén, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon is zajlik a munka: elkészült a tetőszerkezet, amelynek köszönhetően a ligeti játszóhely fedett színpaddal várhatja idei fellépőit. Ez lehetőséget teremt egy színvonalas koncertsorozat megszervezésére. Június 22-én a Boban Markovics Orkestar koncertezik Újszegeden, majd a Budapest Bár lép föl a fesztiválon, július 20-án pedig Dés László érkezik vendégeivel, Básti Julival és Nagy Ervinnel. Augusztusban előbb a Csík zenekar koncertezik Presser Gábor és Karácsony János közreműködésével. Zárásként pedig pedig Rost Andrea lép fel egy crossover produkcióban a Hot Jazz Banddel és népzenészekkel.
    Négy színházi produkció is szerepel az Újszegedi Szabadtéri Színpad idei műsorán: a sor Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Tim Rice világsikerű musicaljével, a Sakkal kezdődik, majd a Játékszín vendégszerepel itt A dominógyilkossággal, augusztus 6-án a Gyöngyhajú lány balladája című Omega-muscal látható, végezetül pedig az Anconai szerelmeseket mutatják be a Szegedi Nemzeti Színház művésze, Szilágyi Annamária rendezésében.
    Várkonyi Miklós, a Szegedi Szabadtéri Játékok műszaki vezetője elmondta, évről-évre fejlesztik a fesztivál műszaki felszerelését. Idén a hangrendszer újul meg, digitális eszközök, új mikroportok és optikai kábelek szolgálják a művészeket és a közönséget.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Agrárminisztérium: folytatódik az öntözésfejlesztés támogatása

Szabó Viktor

Nagy Márton: fenntartható a magyar gazdaság 4 százalék körüli növekedése

Szabó Viktor

Makó fejlődik: Orbán Viktor adta át a termálfürdő új szárnyát

Szabó Viktor

A DK árnyékminiszterelnöke ellen tett büntető feljelentést Pölöskei Gáborné

Szabó Viktor

Életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Varga Mihály: a magyar gazdaság jövőre ismét az uniós rangsor élmezőnyében lehet

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a magyar szabadság őrtüzeinek fénye ma is messzire látszik

Szabó Viktor

A köztársasági elnök kiírta a választások időpontját

Szabó Viktor

Németh Szilárd: februárban is a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és a földgázt Európában

Szabó Viktor