Belföld

Roma Szeretetszolgálat: A jobbikos cigány képviselő megszégyenítette a lovári nyelvet!

Erős kritikát kapott a roma jobbikos képviselő, a szegvári Varga Ferenc, aki hétfői parlamenti felszólalásában – ifjabb Rostás-Farkas György újságíró, műfordító szerint – megszégyenítette a nemzetközi lovári cigány nyelvet.

A műfordító közölte: a képviselő mondatai helytelenek voltak, beszéde szinte érthetetlen, lovári kiejtése egy kezdő nyelvtanuló kiejtésével megegyező, felcserélte a hímnemű és nőnemű főneveket, helytelen ragozásaival a jelen kifejezését múltbélivé tette.

Ifjabb Rostás-Farkas György azt írta: „a magyar emberek és a magyarországi cigányok április 3-án határozottan kifejezték, hogy nem kérnek a hatpárti koalícióból, Varga ennek ellenére azt mondta, négy évig romaügyben ő lesz a cigányok lelkiismerete. Varga Ferenc nagylelkű felajánlására nincs szükségük a magyarországi cigányoknak” – tette hozzá a műfordító.

A Roma Media Center és a Roma Szeretetszolgálat honlapja szerint Varga mondatai tükörfordításban: „Kösz szót! Jött-el az idő, mert valaki parlamentben beszélek cigányul. Vagyok büszke, mert történetben én beszéltem cigányul parlamentben.”

Forrás: Magyar Hírlap

Kiemelt kép: mandiner.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Halálos baleset történt az M5-ös autópályán Inárcsnál

cs3_admin

A hétvégén is érkezik egy hidegfront

tk_arpad

Jeladót kapnak a kanalasgémek a Kiskunságban

cs3_admin

Megdőlt a napi hidegrekord

cs3_admin

2022-ben rekordbevétel várható a magyar szállodákban

cs3_admin

Ab: nem lehet népszavazást tartani a Fudan egyetem és az álláskeresési járadék ügyében

cs3_admin

Tizenegy minisztériummal működik majd az új kormány

cs3_admin

500 millió forint keretösszegű pályázattal segítik a civil állatvédő szervezeteket

cs3_admin

Nyáron is fennáll a szén-monoxid-mérgezés veszélye

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább