Zöld spárga hollandi mártással
A recept 4 adagra:
Hozzávalók:
1 csokor zöld spárga
12 dkg vaj
2 darab tojás
Só, bors/ cayenne bors / ízlés szerint
2 evőkanál fehérbor
4 dl víz
Elkészítés:
Spárga :
Egy lábasba teszem állítva az összekötözött és a fás résztől eltávolított egész spárgát. Majd hozzáöntöm a vizet, ami nem lepi el teljesen és megpárolom a spárgát.
Hollandi mártás:
A vajat felforraljuk és melegen tartjuk. A tojássárgáját elkeverjük a borral és vízgőz felett egy edényben állandó keverés mellett mártást készítek. Vigyázat a víz ne forrjon, mert a tojás kicsapódhat. Amikor levesszük a tűzről a vajat, óvatosan hozzáadjuk csepegtetve keverés közben. Majd a fűszerekkel ízesítem.
Spárga krémleves
A recept 4 adagra:
Hozzávalók:
1 csokor zöld spárga
1 db nagy krumpli
2 evőkanál vaj
1,5 liter víz
2 dl főzőtejszín
1 erőleves kocka
Só, bors, ízlés szerint
Reszelt sajt
4 szelet toast kenyér
Elkészítés:
Egy leveses lábasba beleteszek 1 evőkanál vajat, amit megolvasztok. Majd beleteszem a fás résztől eltávolított és apróra felvágott spárgát a meghámozott, majd felkockázott burgonyát. Ezután megpárolom és fűszerezem sóval és borssal ízlés szerint. Majd hozzá adom a vizet, a leveskockát és a fűszereket . Majd ha felforrt, és a zöldségek megpuhultak, akkor hozzáadom a tejszint és a maradék 1 evőkanál vajat. Ezután utóízesítek, ha szükséges és botmixerrel egyneműsitem. Még egyszer felforralom és kész. Apró kockákra vágott toast kenyérrel és reszelt sajttal tálalom.
Jó étvágyat kívánok.
Forrás: NewGourmetChef