Csongrád

Ismét dobogósok a Giricz-testvérek a Diákolimpián

Április 24-én vasárnap, Debrecenben rendezték meg az Országúti Kerékpáros Diákolimpia országos döntőjét, melyen minden csongrádi eredményesen szerepelt.

Több mint 130 nevező, változatos időjárási körülmények között mutatta meg a Körös-toroki Oxigénfalók “alszekciója”, a “G-Team”, azaz Giricz-testvérek, mire képesek amatőr, hobby kerékpárosként.

A legfiatalabb, Joel 1. (U11), Benjámin 3. (U13), Abigél 2. (WU15), a fő sportként kézilabdázó Gábriel 5. (U15), és a legidősebb, Balázs 2. lett (U17).

Az idén kizárólag időfutam-verseny volt (ahol egyénileg, percenként indítva kell teljesíteni a távot minél gyorsabban) a 354-es, kiváló minőségű, lezárt úton – a legkisebbeknek 4, aztán 6, a középiskolásoknak már 10 km-en.

Eredményeik mellett felfigyeltek a gyakorta elhangzó Csongrád település nevére is, hiszen Joel a Csongrád- és Térsége Általános Iskola Piroskavárosi tagintézményének, Benjámin, Gábriel és Abigél a Galli János tagintézményének tanulói.

De a névazonosság mellett a feltűnő „Oxigénfalós” sportzokni is szemet szúrt a szervezőknek, melyet természetesen Balázs is viselt – aki a szentesi Alföldi ASzC Bartha János Kertészeti Technikum diákjaként állt dobogóra.

Így egyúttal a Körös-torokot is népszerűsítették – mely nem titkolt célja az Oxigénfalók jelen lévő alapítójának, mentorának és tanácsadójának, Hankó Zoltánnak.

Video, részletesebb élménybeszámoló, további fényképek a Körös-toroki Oxigénfalók hivatalos oldalán: http://www.KTOF.team 

A technikai támogatást az Új Bárka Egyesület és a Kecskeméti család biztosította – melyet ezúton is köszönünk!

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Új lehetőség a felsőoktatásban a csongrádi diákok részére

tk_arpad

Frontálisan ütközött egy autó egy elektromos kerékpárossal, Csongrádon

cs3_admin

Eltűnés miatt keresnek egy csongrádi férfit

tk_arpad

Cseri Gábor a Csongrádi Batsányi János Gimnázium új igazgatója – interjú

cs3_admin

Csongrádi is résztvett a Bács-Kiskun vármegyei rendőrök kreatív megemlékezésén a Himnusz 200. évfordulóján

tk_arpad

Autó és egy elektromos kerékpáros ütközött Csongrádon

cs3_admin

Közösségi könyvespolcot hoztak létre Csongrádon

tk_arpad

Fiatalok garázdálkodtak Csongrádon

tk_arpad

A csongrádi rendőrök visszaadták az ellopott szerszámokat

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább