Belföld

Változékony idő várható a héten

Spring

Változékony lesz az időjárás április utolsó hetében: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. Hajnali fagyok már nem várhatók, helyenként 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

    Hétfőn több órára kisüt a nap. Elszórtan – nagyobb eséllyel és számban – az ország délkeleti felén záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak. Nagy területen megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 4 és 11, a legmagasabb hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.
    Kedden sok lesz a napsütés. Az esti órákig legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő, majd a Dunántúlon egyre többfelé ered el az eső.  A minimumok 4 és 10, a maximumok 15 és 22 fok között várhatók.
    Szerdán a nyugati, délnyugati megyékben ismétlődő eső, zápor várható. Egy-egy zivatar is lehet és jelentős mennyiségű csapadék is eshet. Északkelet felé haladva kisebb eséllyel és kisebb mennyiségben fordulhat elő csapadék. Sokfelé lesz élénk, helyenként erős a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban 5-11 fok között valószínű. Délután a tartósan esős tájakon 10, a kevésbé felhős helyeken 20 fok közelében alakulnak a csúcsértékek.
    Csütörtök reggelre megszűnik a csapadék, napközben gomolyfelhős, napos idő várható a keleti határvidéken, kevesebb napsütéssel. Több helyen viszont megerősödik a szél. A minimumok 4 és 10, a maximumok 15 és 20 fok között várhatók.
    Pénteken és szombaton napos idő várható, csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét napon 2 és 9 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet pénteken 15 és 20, szombaton 16 és 21 fok között valószínű.
    Vasárnap, május elsején is több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A hajnali 4-10 fokról, délutánra 15-22 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Agrárminisztérium: folytatódik az öntözésfejlesztés támogatása

Szabó Viktor

Nagy Márton: fenntartható a magyar gazdaság 4 százalék körüli növekedése

Szabó Viktor

Makó fejlődik: Orbán Viktor adta át a termálfürdő új szárnyát

Szabó Viktor

A DK árnyékminiszterelnöke ellen tett büntető feljelentést Pölöskei Gáborné

Szabó Viktor

Életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Varga Mihály: a magyar gazdaság jövőre ismét az uniós rangsor élmezőnyében lehet

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a magyar szabadság őrtüzeinek fénye ma is messzire látszik

Szabó Viktor

A köztársasági elnök kiírta a választások időpontját

Szabó Viktor

Németh Szilárd: februárban is a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és a földgázt Európában

Szabó Viktor