Kistelek Sport

Kisteleken rendezték a Lábtoll-labda Diákolimpia V-VI. korcsoportok országos döntőjét

Egy igen különleges, mindezek mellett látványos sportág diákolimpiai fordulóját rendezték meg április 04.-én Kisteleken. A lábtoll-labdázás szülőhazája Kína. Magyarországon 29 éve van jelen, 2000 óta pedig diákolimpiát is rendeznek több korosztály részére. 

A játék célja, hogy az adott szabályoknak megfelelően a speciális kialakítású labdát a háló felett átjuttassák úgy, hogy az ellenfél ne tudja visszaadni. A labda igen kisméretű, amely négy darab tollból és gumikorongból áll, és mindössze 15 gramm súlyú. A kéz kivételével minden testrésszel mozgatható, és akár freestyle trükköket is alkalmazhatnak. Három-három játékos áll a háló két oldalán, és csupán kétszer érhetnek a labdához. Térségünkben Pusztaszeren 15 évvel ezelőtt kezdtek el foglalkozni Vágó Tibornak köszönhetően ezzel a sportággal, ami olyannyira kinőtte magát, hogy a felnőtt korosztályban több élvonalbeli sportolójuk is van. Nem egy átlagos mozgásformáról van szó, hiszen sokoldalú képzést igényel, mi több a labda is igen kisméretű. A gyors reakció mellett ügyesség, jó helyzetfelismerés, ruganyosság és mozgékonyság is szükséges.

A Kisteleken megrendezett egész napos eseményen Fehér János, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség elnöke is jelen volt. Mint mondta, 26 középiskola közel 130 tanulója versengett két korosztályban. A nap első felében a csapatversenyek, míg a késő délutáni órákban már az egyéni mérkőzések zajlottak. A fiúk és lányok vegyesen voltak jelen, és speciális cipőjükben hihetetlen figurákkal és technikai megoldásokkal küldték a labdát egyik oldalról a másikra. Az elnök meglátása szerint rendkívüli volt a lelkesedés, hiszen utoljára ekkora szabású esemény 2019-ben volt. Mivel ezt a játékot leginkább zárt térben lehet űzni, a vírushelyzet miatt, sorra maradtak el a versenyek. A hangulat és a hozzáállás nagyszerű volt, mindezek mellett már nagyon várták, hiszen az elmúlt két éves időszak alatt a diákolimpiák a helyzetnek megfelelően elmaradtak. A sportág népszerűsítése mellett egy nagyon mozgalmas napon vannak túl a résztvevők, ahol a várakozásnak megfelelően szép csapat és egyéni eredmények születtek. Mivel 15-19 éves fiatalokról van szó, már nagyon látványos megoldásokat is láthattak a nézők. Sokat tanulhattak egymástól a sportolók, és végre elérkezett a versenyek időszaka is, ami remélhetőleg most már folyamatos lesz az elkövetkező időszakban – mondta el Fehér János.

TG

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kerékpáros szervizpontot adtak át Kisteleken

tk_arpad

Férfi kézilabda-vb – Negyeddöntő: Dánia-Magyarország 40-23

tk_arpad

Dánia lesz a magyarok ellenfele a negyeddöntőben

cs3_admin

Készen áll a folytatásra a Fradi

cs3_admin

Férfi kézilabda-vb – Negyeddöntős és olimpiai selejtezős a magyar válogatott

tk_arpad

Férfi kézilabda-vb – Magyarország-Brazília: 28-25

tk_arpad

Férfi kézilabda-vb – Újabb súlyos magyar vereség, ezúttal a svédektől

tk_arpad

Év eleji beszélgetés Nagy Sándorral, Kistelek polgármesterével

tk_arpad

Férfi kézilabda-vb – Nagy bravúrral legyőztük Izlandot

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább