Vélemény

Moderari: Mondanak igazat is néha …

Néha becsúszik az igazság is az ellenzéki kampányban. Kár, hogy utána rögtön megijednek és letagadják.

Történt a minap, hogy a baloldal egyik „frontvonalbeli” politikusa, Kunhalmi Ágnes egy kampányrendezvényen megdicsérte a kormányt:

„Orbán jól váltott ebben az éles helyzetben; akkor, amikor kellett, elfogadta a szankciókat, és bizony úgy kezdett el kommunikálni és cselekedni, ahogy egy NATO tagállamtól és egy európai uniós országtól azt elvárják.”

Kunhalmi Ágnes tehát tud igazat mondani! Szokott is ezek szerint. Még ha magyarázkodnia kell is utána.

Aztán a hódmezővásárhelyiek polgármestere is nyilatkozott:

„Orbán beengedte a NATO csapatokat, én is beengedném. Orbán (helyesen egyébként: az Európai Unió) fegyvereket szállít Ukrajnának, mi is megszavaztuk volna Brüsszelben, hogy az Európai Unió fegyvert szállítson Ukrajnának. Orbán segíti a menekülteket, hirtelen elfelejtette 8 év gyűlöletkampányát. Mi is segítenénk a menekülteket. Orbán megszavazta a szankciókat, mi is megszavaznánk. Ugyanazt csinálnám miniszterelnökként, mint Orbán Viktor, csak én nem hazudoznék róla.”

Meglepődtem, amikor Márky-Zay Péter fenti nyilatkozatát elolvastam, nem tagadom.  Valószínűleg Ő is, mikor visszahallgatta.

Akkor hogy is van az, hogy Magyarország oroszbarát politikát folytat? Akkor ki Putyin utolsó európai csatlósa? Hogy van az, hogy Orbán Viktor nem támogatja az Európai Unió szankciós politikáját? Akkor már nem is Orbán Viktor az orosz-ukrán háború kirobbantója?

 – Igen persze. Tudjuk, nem úgy gondoltátok. –

Mi egyebet lehetne ehhez hozzáfűzni? Talán ennyit még:

Tudjuk, hogy összevissza beszéltek. Tudjuk, hogy folyamatosan hazudoztok mindenről, ha úgy gondoljátok, hogy egy picit is tudtok ártani a kormány megítélésének. Tudjuk, hogy nagy rajtatok a nyomás: nyernetek kellene. Ezt várják tőletek a külföldi támogatók, és a politikai szövetségesek Európában és a világban. Sok pénzt fektettek belétek, amit a következő négy évben kamatos kamattal akarnak kitalicskázni – a mi zsebünk kárára – Magyarországról.

Látjuk, hogy összezavarodtatok. Már nem tudjátok, mikor mit hazudtatok, és időnként elkottyantjátok az igazat:

Pontosan tudjátok Ti is és a külföldi barátaitok is, hogy vannak tőrőlmetszett neonácik a Jobbikos listán. 

Pontosan tudjátok, hogy a kormány gazdasági lépései az élelmiszerek és az energiahordozók  hatósági árával a lakosság anyagi biztonságát védik.

Pontosan tudjátok, hogy Orbán Viktor okosan és ügyesen lavíroz a háborús és szankciós lázban égő külpolitikai jégpályán. Tudjátok, hogy a kormány minden nyilatkozata a magyarok életének megóvására irányul.

Ezért szóljátok el – néha – magatokat. Nagyon igyekeztek, de sem elég okosak, sem elég romlottak nem vagytok ahhoz, hogy folyamatosan és összefüggően hazudjatok. A mestereteket, Gyurcsány Ferencet még sokáig nem fogjátok ebben utólérni.

Aminek tulajdonképpen örülni kellene.

                                                                                              Moderari- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor

Moderari: A magyarok győztek?

Szabó Viktor

András: Elfogyott a levegő a polgármester körül

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább