Térség

Elkészült a Sándorfalvát Dóccal és Ópusztaszerrel összekötő kerékpárút

Több mint egymilliárd forintos beruházással elkészült a Sándorfalvát Dóccal és Ópusztaszerrel összekötő, 17,6 kilométeres kerékpárút, a beruházást kedden adták át.

    Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az ünnepségen azt mondta, Magyarország az elmúlt öt-hat évben Európában élen járt az aktív életmód, a rendszeres mozgás feltételeit megteremtő beruházásokban.
    Mintegy száz turistaházat újítottak fel, 150 vízitúra-megállóhely készült el, 2010-től a tavalyi év végéig 1850 kilométer kerékpárút épült, és az idén több mint 300 kilométernyi újabb szakaszt adnak át – tudatta a politikus.
    Az újonnan elkészült szakasz egyaránt szolgálja a munkába járókat és a kikapcsolódni vágyókat, az Ópusztaszerre tartó turistákat vagy a Körösök völgyéhez igyekvőket – mondta a kormánybiztos, aki a térségben tervezett beruházások közül a vízitúrákhoz kapcsolódó fejlesztések mellett a Pusztaszer mellett épülő hajtánypályát emelte ki.
    Farkas Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, az Alföldön élők számára a kerékpár mindennapos közlekedési eszköz. A térségben élők régi álma volt a településeket összekötő kerékpárút megépítése.
    A képviselő bízik abban, hogy hamarosan elkészül a Szegedet Csongráddal összekötő kerékpárút hiányzó szakasza, illetve teljessé válik a Mindszenttől Szegvárig, illetve Szentesig tartó út is.
    A kerékpárút megépítéséhez az érintett települések és a megyei önkormányzat konzorciuma 700 millió forint uniós támogatást nyert el, amit a kormány 340 millió forinttal egészített ki, hogy a Sándorfalva belterületén átvezető régi, keskeny útszakasz teljesen újjáépülhessen.
    A 4519-es jelű Csongrád-Szeged összekötő út mentén kialakított 17,6 kilométernyi új kerékpárút az országos és a megyei területrendezési tervben kijelölt országos és térségi hálózatba illeszkedik, része az EuroVelo 11 útvonalnak, és számos régebben vagy közelmúltban épült kerékpárúthoz csatlakozik. A kerékpárút jelentős részben a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet területén és a Natura 2000-es hálózat Alsó-Tisza-völgy Különleges Madárvédelmi Területén halad keresztül.
    A kerékpárút mentén két pihenőhely épült, az egyik a Balástya-Dóc összekötő út keresztezése közelében Ópusztaszeren, a másik pedig Sándorfalva határában.
    A beruházás kivitelezője a kisteleki székhelyű Probart Kft. volt.

Az átadásról készült videót megtekintheti itt:

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kizártak egy politikust a Fideszből, mert a párt jelöltje ellen indul a választáson

Szabó Viktor

Pályázatok, játszóterek

Szabó Viktor

A Fidesz már nem számít Gémes László munkásságára

Szabó Viktor

Szabó Magda regényének dramatizált változatát mutatják be

Szabó Viktor

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor