Vélemény

Moderari: Csak nem nyugszik!

Az utóbbi napokban nem győztem kapkodni a fejem. Az esztelenség és a rosszindulat ül tort a józan ész fölött.

Az ellenzéki oldalon jól láthatóan mindenki megvadult attól a lehetőségtől, hogy az orosz-ukrán háború kapcsán talán megbuktatható Orbán Viktor és a kormány.

Eszementebbnél eszementebb teóriákkal állnak elő. Rosszabb esetben nyíltan és – szerencsére – ügyetlenül lódítanak.

A hódmezővásárhelyiek Herkulese, a Kárpátok Hadura, Minden Oroszok Korbácsa konkrétan úgy hazudozik, mint a síkon futó betyár.

A hódmezővásárhelyiek Pétere bejelentette, hogy Magyarország fegyvert szállít Ukrajnának. A hír ezzel szemben annyi, hogy a Pápán állomásozó, és közvetlen NATO irányítás alatt álló – tehát nem magyar – repülőgép Hollandiából Lengyelországba szállított Ukrajnának szánt fegyvert.

Az állítással egyébiránt nem az a legnagyobb baj, hogy hazugság. Erkölcsi tartást a baloldal vezéreitől én már nem várok. Azok a balos káderek, akik erre még képesek, sajnos már a politikából kiszorítva jórészt nyugállományban vannak. (Jó nekik, kár nekünk.)

A legnagyobb baj, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester ezzel egy jó nagy célkeresztet festett fel Magyarországra az orosz katonai térképeken.

Az én szememben ez erkölcsi értelemben hazaárulás. Erre még a vélelmezett meggondolatlanság – magyarul: hülyeség – sem mentség. (Kedves Office, igazad van, ilyen szót nem illik használni.)

Orbán Viktor nem azért ápolt a lehetőségekhez képest normális kapcsolatokat Oroszországgal, mert imádjuk a politikájukat, hanem mert pontosan tudta és tudja, hogy az orosz medve nem játék, ezért nem kell piszkálni, bökdösni, ingerelni.

Ezt mi magyarok 1945-ben és 1956-ban – meg a 45 éves szovjet megszállás alatt – megtanultuk, és nem igénylünk korrepetálást.

Az utóbbi napok teljesítménye okán az egyesült ellenzék mindenképpen kiérdemelte a Darwin díjat, amit a lehető legostobább körülmények között, a saját hibájuk okán elhunytak részére szokott odaítélni az internet népe.

Nagyon remélem, hogy végül nem mi magyarok fogjuk ezt a díjat helyettük megkapni ennek az ocsmány háborúnak a vétlen áldozataiként.                                                                                              Moderari  



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor