Vélemény

Moderari: A kórházkérdés a baloldalon nem kérdés

Legalábbis a szentesi kórház nem az. Városunk szülötte, Dr. Komáromi Zoltán a minap a riportot adott az ellenzék egészségüggyel kapcsolatos terveiről.

A teljes riport a 168.hu honlapon jelent meg az itthon rovatban Pelva Csenge tollából 2022. február 9-én. Leírják többek között, hogy miként képzelik el a fizetős egészségügyet a baloldalon. Nagyon jól sikerült cikk, ajánlom mindenkinek elolvasásra.

Az elérhetőséget is iderakom: https://168.hu/itthon/komaromi-zoltan-dk-egeszsegugy-vizitdij-halapenz-korhaz-marki-zay-peter-fidesz-orban-viktor-226016?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202202

Doktor úr nyilatkozatából egy részt idéznék minden hitetlenkedő szentesinek. Had’ hüledezzünk együtt.

„A kórházi intézményrendszerünk valamikor a XX. század első két évtizedében épült, amikor még nem állt rendelkezésre antibiotikum, tehát minden fertőző betegséget el kellett különíteni a sebészettől és a szülészettől. Ezért épültek pavilonrendszerű kórházak a fővárosban és vidéken is. Ezek fenntartása és koordinálása kifejezetten drága. Magyarországon a Honvéd Kórház és a Korányi Tömb előtt az utolsó a kórházi építkezés a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház volt a 70-es években. Már az a technológia is nagyon elavult. Ezért tartom bűnnek azt a 650 milliárdot, amelyet a mostani kormány betonban, csővezetékben, térkőben, cserépben, téglában vitt be a kórházakba, mert konzerválta a XX. század elejei intézményi struktúrát.”

Lépjünk most azon elegánsan túl, hogy az ellenzék végre elismerte, hogy a FIDESZ kormány 650 milliárd forintot költött az egészségügyi intézmények felújítására.

Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a szentesi kórház is pavilonrendszerű, amit Dr. Komáromi Zoltán és az ellenzék egészségpolitikusai szerint bűn felújítani.

Néhány napja fejtettem ki abbéli véleményemet, hogy egy balliberális kormánykoalíció a szentesi kórházat be fogja csukni.

A DK nevében egészségügyi szakpolitikusként nyilatkozó Dr. Komáromi Zoltán ezt szentesi emberként meg is erősítette. Hiszek neki.

Nem örülök, azt azért hozzá kell tennem. Nagyon nem.

Azoknak a – szerintem az egészségügy irányában tényleg elkötelezett és jó szándékú – ellenzéki politikusoknak, aktivistáknak, akik a kórházban, a kórházi dolgozóknak ígérnek mostanság fűt-fát, vadvirágot, csak ennyit üzennék:

Amit őszinte hittel mondotok, az nem igaz. Sajnálom, mert úgy látom, hogy Benneteket is becsapnak. Nagy baj ez mindannyiunknak, pártállástól függetlenül.

                                                                                                                                  Moderari- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Újhelyi István: Orbántól valóban érdemi politikai teljesítmény, hogy tető alá hozta a létszámát tekintve harmadik legerősebb EP-frakciót

Szabó Viktor

Deák Dániel: Pánikba estek a balliberális oldalon

Szabó Viktor

Eldőlt: Magyar Péter nem politikus, hanem szektavezér

Szabó Viktor

Olvasónk, András: Hoztam 3 lehetséges okot, ami miatt a polgármester és Varga Feri harcol a szentesi iskolák ellen

Szabó Viktor

Dunai Ede: Megőrülök ettől az “ez a realitás” dumától

Szabó Viktor

Csalódott HMG-s szülő: a helyi baloldal ismét jól átverte a szentesieket

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát

Szabó Viktor

Hont András: A csodás fészbukértelmiség és az egyéb magyar szürkeállomány szerint itt minden Orbán

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Győzni kell!

Szabó Viktor