Vélemény

Moderari: A kórházkérdés a baloldalon nem kérdés

Legalábbis a szentesi kórház nem az. Városunk szülötte, Dr. Komáromi Zoltán a minap a riportot adott az ellenzék egészségüggyel kapcsolatos terveiről.

A teljes riport a 168.hu honlapon jelent meg az itthon rovatban Pelva Csenge tollából 2022. február 9-én. Leírják többek között, hogy miként képzelik el a fizetős egészségügyet a baloldalon. Nagyon jól sikerült cikk, ajánlom mindenkinek elolvasásra.

Az elérhetőséget is iderakom: https://168.hu/itthon/komaromi-zoltan-dk-egeszsegugy-vizitdij-halapenz-korhaz-marki-zay-peter-fidesz-orban-viktor-226016?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202202

Doktor úr nyilatkozatából egy részt idéznék minden hitetlenkedő szentesinek. Had’ hüledezzünk együtt.

„A kórházi intézményrendszerünk valamikor a XX. század első két évtizedében épült, amikor még nem állt rendelkezésre antibiotikum, tehát minden fertőző betegséget el kellett különíteni a sebészettől és a szülészettől. Ezért épültek pavilonrendszerű kórházak a fővárosban és vidéken is. Ezek fenntartása és koordinálása kifejezetten drága. Magyarországon a Honvéd Kórház és a Korányi Tömb előtt az utolsó a kórházi építkezés a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház volt a 70-es években. Már az a technológia is nagyon elavult. Ezért tartom bűnnek azt a 650 milliárdot, amelyet a mostani kormány betonban, csővezetékben, térkőben, cserépben, téglában vitt be a kórházakba, mert konzerválta a XX. század elejei intézményi struktúrát.”

Lépjünk most azon elegánsan túl, hogy az ellenzék végre elismerte, hogy a FIDESZ kormány 650 milliárd forintot költött az egészségügyi intézmények felújítására.

Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a szentesi kórház is pavilonrendszerű, amit Dr. Komáromi Zoltán és az ellenzék egészségpolitikusai szerint bűn felújítani.

Néhány napja fejtettem ki abbéli véleményemet, hogy egy balliberális kormánykoalíció a szentesi kórházat be fogja csukni.

A DK nevében egészségügyi szakpolitikusként nyilatkozó Dr. Komáromi Zoltán ezt szentesi emberként meg is erősítette. Hiszek neki.

Nem örülök, azt azért hozzá kell tennem. Nagyon nem.

Azoknak a – szerintem az egészségügy irányában tényleg elkötelezett és jó szándékú – ellenzéki politikusoknak, aktivistáknak, akik a kórházban, a kórházi dolgozóknak ígérnek mostanság fűt-fát, vadvirágot, csak ennyit üzennék:

Amit őszinte hittel mondotok, az nem igaz. Sajnálom, mert úgy látom, hogy Benneteket is becsapnak. Nagy baj ez mindannyiunknak, pártállástól függetlenül.

                                                                                                                                  Moderari



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor