Mindszent

Év eleji beszélgetés Mindszent polgármesterével, Zsótér Károllyal

Csongrád-Csanád megye egyik legszebb települése Mindszent városa, amely a Tisza bal partján és a Kurca patak torkolatánál fekszik. Itt található az ország egyetlen ködszínháza, amelyre méltán büszkék a mindszentiek. Zsótér Károly 2010 óta a város polgármestere, aki nagyon előrelátó, pozitív gondolkodású és közösségcentrikus egyéniség.

Az elmúlt év – mint mondta – nem volt könnyű, de nem is volt boldogtalan. Az egészség nagyon fontos, de mind ezek mellett a település működtetése, is prioritást élvez, amely a 2021-es év első felében bár megfelelő volt, de adódtak nehézségek a vírus helyzet miatt. Sokan elmentek közülünk, ami szomorú, de örömre és boldogságra ad okot, hogy a fejlesztések tekintetében a kialakult helyzet ellenére is sok régi vágyunk megvalósult. Ha csak a nagyobb fejlesztéseket emelném ki, akkor mindenképpen a templomunk megújulása lenne az első helyen, hiszen régóta vágytunk rá, ami elkészült. A Tisza-parti strand már nem egy egyszerű vidéki fürdőhely, hiszen több színvonalas szolgáltatást nyújtó vendéglátóhely lett, ahol a szabadtéri játszótér mellett, strandbútorok is kihelyezésre kerültek és a kemping is megújult. Így büszkén mondhatjuk, hogy turisztikai szempontból is vonzó hellyé vált, mind ezek mellett a ködszínházunk az országban egyedülálló, ahol egy digitálisan kivetített kép a víz feletti páratakarón jelenik meg. Másik különlegesség a kutyák részére kialakított strandunk mely szintén egyedülálló. Elkészült az ipari Csarnok, bár megközelíthetőség szempontjából nem vonzó a helyrajzunk, így nagyon nehéz vállalkozásokat ide telepíteni, de nagyon biztatóak az eddigi eredmények. A komp és a rév állandó fejlesztések alatt állnak, de ami nagyon örvendetes, hogy a Baks felőli bekötő út, teljes hosszában fel lett újítva. Így azt mondhatjuk, hogy az összes bekötő út, kivéve a Szentes felőlit, teljesen megfelelő. Mindezek kormányzati forrásokból valósulhattak meg, köszönhető ez képviselőnknek, Farkas Sándornak, aki nagyon sok erőfeszítést tett a településünk fejlődéséért, és fejlesztésének érdekében. Az új emlékmű egy országzászló szobor, ami szintén az elmúlt évben készült el, nagyon szép és kifejező alkotás lett, amit már nagyon vártunk. A gátunk magasítása, elengedhetetlen volt, amely elkészült, másfél méteres magasságban és 5, 5 kilométeres szakaszon, hiszen az áradások idején ott mindig volt gond. A Városháza, teljes egészében felújításra került, napelem rendszerrel ellátva. Meg kell, hogy említsük a Tisza és Kurca közötti vízkülönbözetet szabályozó rendszer kialakítását, amely szintén nagyon szükségszerűvé vált. Szükséges volt a sportolási lehetőség szempontjából, hogy immár egy komplex sporttelepünk is legyen.  Elkészült a műfüves pálya, világítással és az öltözők is kialakításra kerültek.

Arra a kérdésre, hogy hogyan álltunk vissza a megszokott életvitelünkbe az elmúlt év második felében, egyértelműen azt tudom mondani, hogy felpörgött az élet. A jó idővel együtt megjött a jó sorsunk is. A strandunkat extra sokan látogatták vidékről is. A szabadságunk csúcsa az augusztus 20.-ai nagyszabású rendezvényünk volt, ahol Nagy Feróval együtt nagyon sok vendéget fogadó, színvonalas eseménysort tudhatunk magunk mögött. Az év végére egy kicsit megint lelassult az élet, sok volt az elhalálozás, többszöröse az elmúlt évek átlagának, ami számunkra nagyon szomorú, mivel ez egy negatív hozadéka volt a 2021-es évnek. Ezek ellenére az elmúlt év, de mondhatom, hogy évek fejlesztése látványos volt, a településünkön. A gát magasítása, volt a legnagyobb projekt, köszönhetően az UNIÓS pályázatoknak, de az igazán nagy segítség azokat a problémákat kezelte, amelyeket saját összeadott forrásunkból nem tudtunk volna kezelni. Ebben a segítségnyújtásban óriási szerepe volt Farkas Sándor képviselő úrnak, hiszen neki köszönhetően, a kormányzat oldaláról, hatalmas segítséget kaptunk, amelyekkel látványos fejlesztéseket és felújításokat hajtottunk végre. Ha csak egy példát említek, akkor a Városháza pincéjének mennyezete, le akart szakadni, de a gyors kormányzati segítségnek köszönhetően, még megelőzhető volt a baj, teljes egészében fel tudtuk újítani. A rendkívüli támogatásoknak köszönhetően az orvosi ügyelet fenntartása, és a közüzemi számlák kifizetése is gördülékenyen mehetett, nem voltak problémáink. Nem panaszkodunk. Mindig adódnak gondok, de mindenünk adott.

Hogyan nézek a következő évre?

Boldogan, bizakodóan, energikusan céltudatosan. Átalakult a közösségi életünk, de rengeteg rendezvényünk van. Bár a személyes találkozások kifutóban vannak, így nehéz a közösségi életet szinten tartani. Ennek tükrében át kell értékelni a platformokat, a lehetőségeket, alkalmazkodnunk kell, és az értékes dolgokat kell egymás felé közvetítenünk, minden korosztály számára. Összeállt az a programsor, amelyek során elvi döntéseket hoztunk. Rendelkezünk azzal a szeretettel és tehetséggel, amely elég lesz ahhoz, hogy az idei évünk is sikeres legyen, és magunk mögött tudhassunk egy nehéz helyzeteket előidéző időszakot, tovább fejlődhessünk, és előre haladjunk..

T.G.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Mindszenten elsőként Pálinkóné Szedlák Renáta, a Fidesz jelöltje, és csapata gyűjtötte össze a szükséges aláírásokat

Szabó Viktor

Mindszenten is nagyot mentek a békepárti jobboldal jelöltjei

Szabó Viktor

Saját elvtársait is szégyelli Gyurcsány mindszenti embere

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

A mindszenti emberek segítenek, a baloldal gyűlöletet kelt

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Mindszentre érkezik a Csík zenekar

Szabó Viktor

Megkezdődött a szúnyoggyérítés Mindszenten

Szabó Viktor

Mindszentre látogatott Fülöp Attila államtitkár

Szabó Viktor