Vélemény

Moderari: Kiáltsunk Farkast!

Nagyon szomorú eseménnyel búcsúzott tőlünk, szentesiektől az óév: leégett a Sportcsarnok tetőszerkezete.

Először is szeretném kifejezni elismerésemet az oltásban részt vevő tűzoltóknak, szeretném megköszönni a beavatkozó állomány és a parancsnokok munkáját is. Személyi sérülés nélkül oldottak meg egy nagyon nehéz tűzoltási feladatot. Remélem, hogy az így szerezett tapasztalatokat már csak elméleti oktatásokon tudják majd kamatoztatni!

Elismerésem a város vezetésének is, mert a helyi közösség segíteni akarását megfelelően be tudták csatornázni, ráadásul sikerrel léptek túl a politikai ellentéteken is. Segítséget tudtak kérni a térségünk országgyűlési képviselőjétől, és elfogadták a feléjük nyújtott segítő kezet. Szép és emberi gesztus volt ez.

Elismerésem Farkas Sándornak, az országgyűlési képviselőnknek, az Agrárminisztérium miniszterhelyettesének, hogy a segítségnyújtás nem kis felelősséget azonnal, gondolkodás nélkül felvállalta. 

Kifejezetten tetszett az a példás realitásérzék, amikor a tűz pusztításának mértékét látva hangot adott annak a felismerésnek, miszerint ezt a kárt a város önerőből nem képes megoldani; ehhez kormányzati segítség kell. Nagyon emberinek tartom, hogy a segíteni akarás hangulatából még profi politikusként sem,  ezzel a felismeréssel együtt sem akarta, tudta magát kivonni, és egy szép, kerek összeget (egymillió forintot) ajánlott fel és fizetett be az adományok gyűjtésére nyitott önkormányzati számlára. A gesztus egyszerre a segíteni akarás és a bizalom szép példája.

Ne felejtsük ezt el a szavazófülkékben sem. Álljunk csak nyugodtan Farkas Sándor mellé, mert ő mi mellettünk áll. Ha emberi eszközzel elérhető segítség létezik, azt ő megszerzi. Régi, rutinos politikus, komoly kapcsolati és politikai tőkével. Szentesnek pedig nagy szüksége van rá is és a lobbi erejére is.

Nos, tanúság van minden szép történet végén.

Ha valamilyen tanúságot le lehet vonni ebből a történetből a dolgok jelenlegi állása szerint, akkor az a következő:

Ha baj van Szentesen, kiáltsunk nyugodtan Farkast!

Farkas Sándor segíteni fog.

                                                                                                                                



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor

Moderari: A magyarok győztek?

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább