Vélemény

Kötter Tamás: A Spar, a Tesco és az Aldi extra profitját siratja a baloldal

„A Spar, a Tesco és az Aldi extra profitját siratja a baloldal. A kormány azon intézkedése okozott felzúdulást, amely a minőség megőrzésének lejárta előtt 48 órával elszállíttatná az élelmiszert az Élelmiszermentő Központnak, ahonnan rászorulókhoz továbbítanák a termékeket.

A felháborodás oka, hogy a 100 milliárd árbevétel feletti kiskereskedelmi láncok lesznek kötelezve, amelyek közül valemennyi külföldi tulajdonú multicég. A Gyurcsány-Márki-Zay féle baloldal azt kéri számon, hogy az egyébként franchiseban működő magyar tulajdonú vállalatok miért maradtak ki a szabályozásból.

A franchise rendszer abban különbözik, a multivállalattól, hogy itt kisvállalkozók százai, ezrei üzemeltetik a CBA, Coop vagy Reál üzleteket, tehát az általuk realizált profit magyar háztartásoknál csapódik le, akik ezt a pénzt zömmel belföldi szolgáltatásokra költik el. Ezzel szemben a külföldi nagyvállalatok profitjáról a nagyvállalat központja dönt és a gyakorlat az, hogy igyekeznek külföldön realizálni a hasznukat. 

Márki-Zay és Gyurcsány Ferenc nem buta emberek, ők pontosan értik ezeket a folyamatokat. A probléma az, hogy a magyar baloldal mindig a multicégek oldalán áll, legyen szó rezsiárakról, devizahitelekről vagy éppen élelmiszerláncokról.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Orbán Viktor: Magyarország a béke pártján áll!

cs3_admin

Moderari: State Department

cs3_admin

Orbán Viktor: Fenntartom Magyarország jogát arra, hogy a józan ésszel szembemenő javaslatokkal szemben fellépjek

cs3_admin

Moderari: Jóemberek!

cs3_admin

Hámori Tamás: No kérem!

cs3_admin

Moderari: Vétó!

cs3_admin

Moderari: A valódi vélemény

Endre Araczki

Moderari: Importvám

cs3_admin

Csisztu Zsuzsa: Aki lerasszistázná a gyerekemet, azt azért „útbaigazítanám”…

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább