Vélemény

Kötter Tamás: A Spar, a Tesco és az Aldi extra profitját siratja a baloldal

„A Spar, a Tesco és az Aldi extra profitját siratja a baloldal. A kormány azon intézkedése okozott felzúdulást, amely a minőség megőrzésének lejárta előtt 48 órával elszállíttatná az élelmiszert az Élelmiszermentő Központnak, ahonnan rászorulókhoz továbbítanák a termékeket.

A felháborodás oka, hogy a 100 milliárd árbevétel feletti kiskereskedelmi láncok lesznek kötelezve, amelyek közül valemennyi külföldi tulajdonú multicég. A Gyurcsány-Márki-Zay féle baloldal azt kéri számon, hogy az egyébként franchiseban működő magyar tulajdonú vállalatok miért maradtak ki a szabályozásból.

A franchise rendszer abban különbözik, a multivállalattól, hogy itt kisvállalkozók százai, ezrei üzemeltetik a CBA, Coop vagy Reál üzleteket, tehát az általuk realizált profit magyar háztartásoknál csapódik le, akik ezt a pénzt zömmel belföldi szolgáltatásokra költik el. Ezzel szemben a külföldi nagyvállalatok profitjáról a nagyvállalat központja dönt és a gyakorlat az, hogy igyekeznek külföldön realizálni a hasznukat. 

Márki-Zay és Gyurcsány Ferenc nem buta emberek, ők pontosan értik ezeket a folyamatokat. A probléma az, hogy a magyar baloldal mindig a multicégek oldalán áll, legyen szó rezsiárakról, devizahitelekről vagy éppen élelmiszerláncokról.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor

Moderari: A magyarok győztek?

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább