Vélemény

Kötter Tamás: A Spar, a Tesco és az Aldi extra profitját siratja a baloldal

„A Spar, a Tesco és az Aldi extra profitját siratja a baloldal. A kormány azon intézkedése okozott felzúdulást, amely a minőség megőrzésének lejárta előtt 48 órával elszállíttatná az élelmiszert az Élelmiszermentő Központnak, ahonnan rászorulókhoz továbbítanák a termékeket.

A felháborodás oka, hogy a 100 milliárd árbevétel feletti kiskereskedelmi láncok lesznek kötelezve, amelyek közül valemennyi külföldi tulajdonú multicég. A Gyurcsány-Márki-Zay féle baloldal azt kéri számon, hogy az egyébként franchiseban működő magyar tulajdonú vállalatok miért maradtak ki a szabályozásból.

A franchise rendszer abban különbözik, a multivállalattól, hogy itt kisvállalkozók százai, ezrei üzemeltetik a CBA, Coop vagy Reál üzleteket, tehát az általuk realizált profit magyar háztartásoknál csapódik le, akik ezt a pénzt zömmel belföldi szolgáltatásokra költik el. Ezzel szemben a külföldi nagyvállalatok profitjáról a nagyvállalat központja dönt és a gyakorlat az, hogy igyekeznek külföldön realizálni a hasznukat. 

Márki-Zay és Gyurcsány Ferenc nem buta emberek, ők pontosan értik ezeket a folyamatokat. A probléma az, hogy a magyar baloldal mindig a multicégek oldalán áll, legyen szó rezsiárakról, devizahitelekről vagy éppen élelmiszerláncokról.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A Magyar Péter Színház bemutatja: Pünkösd Szentesen

Szabó Viktor

Gladden Pappin: Bölcsen tenné az EU, ha Magyarország példáját követné

Szabó Viktor

Moderari: Kopog a fakanál

Szabó Viktor

Olvasói levél: Lampionos felvonulás fényes nappal

Szabó Viktor

Moderari: Katasztrófavakság

Szabó Viktor

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor