Csongrád

Motoros Mikulások szelték Csongrád utcáit

32 motoros Mikulás rótta Csongrád utcáit, akik szaloncukrot osztogatva szereztek nagy örömet és feledhetetlen élményt azoknak akikkel találkoztak. A baráti társaságként indult kezdeményezéshez szentesiek is csatlakoztak.

Egyre több ötlet kerül elő a téli ünnepkör kapcsán és minden évben felfedezünk valami újdonságot, ami a szeretettel, jósággal és az örömszerzéssel kapcsolatos. Aki tudja, hogy adni sokkal jobb mint kapni, már részese ennek az érzésnek. Valószínű, hogy a fiatal csongrádi Mészégető Kristóf is az érző szívűek táborába tartozik, hiszen gondolt egyet, miért is ne szerezzenek örömet a gyerekeknek, az embereknek egy kis mosoly a szürke hétköznapokba ami belefér így Karácsony előtt Mikulás tájékán. Kristóf a barátaival, Kiss Ádámmal, Papp Dániellel, a bevállalós Boda Alexandrával, és Bánfi Józseffel úgy gondolták, mikulás ruhát öltenek, beszereznek egy jó adag szaloncukrot és végig motoroznak Csongrád forgalmasabb útszakaszain szaloncukrot osztogatva. Ha egy ilyen remek csapathoz egy jó szervező készséggel megáldott édesanya is társul, mint Rozgonyi Gabriella, teljes siker. Az lett. 32 motoros beöltözve megszervezett útvonalon, Csongrád történetében először rótta az utcákat. Persze ehhez össze kellett kovácsolni a társaságot, ami nem volt nehéz, hiszen a motorozás szerelmesei azonnal kaptak az alkalmon és szentesiek is társultak a nemes kezdeményezéshez. Igazi Télapós hangulat járta át az egész várost, a gyerekek boldogok voltak, a felnőttek mosolyogtak és a „vad” motorosok szelíd jóságos télapókká változtak. Kristóf is nagyon meglepődött, amikor látta, hogy egy baráti kezdeményezés milyen népszerűségnek örvend, és mint mondta, szinte biztos, hogy hagyományteremtővé teszik ezt az eseményt és már meg vannak a tervei a jövőt illetően. A cél pedig nemes, hiszen gyerekekről, szeretetről, közösségről és az egymás iránti figyelmességről van szó. Persze az sem elhanyagolható, hogy megszeressék a motorokat és a motorosokat akár télapóként, akár az utakon. Ez a kezdeményezés igazi színfoltja volt a már ünnepi díszbe öltözött Csongrád városának, amire még sokáig emlékezni fognak, akik látták a motoros Télapókat.

T.G.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kerékpárost ütött el egy személyautó a szentesi hídnál

cs3_admin

Kisteherautó és mikrobusz ütközött össze a 451-es főúton

cs3_admin

A csongrádi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy 41 éves helybeli férfi megtalálásában

cs3_admin

Kispályás U11 gyerektornával indította az új évet a Csongrádi Tiszapart SE

cs3_admin

Vöröskód riasztás az Észak és Dél-Alföldön

cs3_admin

Január 2-án 14 óra 55 perckor érkezett meg Csongrád idei évi első újszülöttje (képgalériával)

cs3_admin

Újabb nagyszabású fejlesztés valósulhat meg Csongrádon

cs3_admin

Kigyulladt egy autó motortere Csongrádon

cs3_admin

Cserbenhagyásos gyermekgázolás Csongrádon

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább