Csongrád

Motoros Mikulások szelték Csongrád utcáit

32 motoros Mikulás rótta Csongrád utcáit, akik szaloncukrot osztogatva szereztek nagy örömet és feledhetetlen élményt azoknak akikkel találkoztak. A baráti társaságként indult kezdeményezéshez szentesiek is csatlakoztak.

Egyre több ötlet kerül elő a téli ünnepkör kapcsán és minden évben felfedezünk valami újdonságot, ami a szeretettel, jósággal és az örömszerzéssel kapcsolatos. Aki tudja, hogy adni sokkal jobb mint kapni, már részese ennek az érzésnek. Valószínű, hogy a fiatal csongrádi Mészégető Kristóf is az érző szívűek táborába tartozik, hiszen gondolt egyet, miért is ne szerezzenek örömet a gyerekeknek, az embereknek egy kis mosoly a szürke hétköznapokba ami belefér így Karácsony előtt Mikulás tájékán. Kristóf a barátaival, Kiss Ádámmal, Papp Dániellel, a bevállalós Boda Alexandrával, és Bánfi Józseffel úgy gondolták, mikulás ruhát öltenek, beszereznek egy jó adag szaloncukrot és végig motoroznak Csongrád forgalmasabb útszakaszain szaloncukrot osztogatva. Ha egy ilyen remek csapathoz egy jó szervező készséggel megáldott édesanya is társul, mint Rozgonyi Gabriella, teljes siker. Az lett. 32 motoros beöltözve megszervezett útvonalon, Csongrád történetében először rótta az utcákat. Persze ehhez össze kellett kovácsolni a társaságot, ami nem volt nehéz, hiszen a motorozás szerelmesei azonnal kaptak az alkalmon és szentesiek is társultak a nemes kezdeményezéshez. Igazi Télapós hangulat járta át az egész várost, a gyerekek boldogok voltak, a felnőttek mosolyogtak és a „vad” motorosok szelíd jóságos télapókká változtak. Kristóf is nagyon meglepődött, amikor látta, hogy egy baráti kezdeményezés milyen népszerűségnek örvend, és mint mondta, szinte biztos, hogy hagyományteremtővé teszik ezt az eseményt és már meg vannak a tervei a jövőt illetően. A cél pedig nemes, hiszen gyerekekről, szeretetről, közösségről és az egymás iránti figyelmességről van szó. Persze az sem elhanyagolható, hogy megszeressék a motorokat és a motorosokat akár télapóként, akár az utakon. Ez a kezdeményezés igazi színfoltja volt a már ünnepi díszbe öltözött Csongrád városának, amire még sokáig emlékezni fognak, akik látták a motoros Télapókat.

T.G.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Pénteken ismét a kürtőskalácsé és az Ismerős Arcoké lesz a főszerep a Körös-torokban

cs3_admin

Átadták az Öregszőlők útját Csongrádon

cs3_admin

Ingyenesen használható wifi pontokat építettek ki Csongrádon

cs3_admin

582 táncos Csongrádon a szakmáért, egymásért a hagyományért 

cs3_admin

Egy fiatal motoros sérült meg, amikor árokba hajtott Csongrád és Felgyő között

cs3_admin

Konferenciát tartottak Csongrádon a Hungarikumokról

cs3_admin

Csongrádi sikerek a Mountain Bike Diákolimpián

cs3_admin

Változik a csongrádi hulladékudvar nyitvatartása

cs3_admin

Szombaton tartják a Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivált Csongrádon

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább