Csongrád

Szarvaskészítő verseny és csíramálé fesztivál Csongrádon

A negyedik alkalommal megrendezett adventi készülődés keretein belül igazi állatparkot vonultattak fel a szarvaskészítő verseny résztvevői Csongrádon.

Négy évvel ezelőtt Gergely Ildikó, egy Sződligeten látott kreatív ötlettől vezérelve, gondolt egyet és meghirdette az első szarvas készítő versenyt, csíramálé fesztivállal összekötve. A Csongrádon első alkalommal megrendezett esemény nagyon népszerű lett, így évente az óta is megrendezésre kerül december elején. A csíramálé, már bekerült a Hungarikumok körébe, de nagyon kevesen tudják milyen széles is a felhasználási köre. A két lehetőség együttesen minden évben elképesztő találékonyságról ad tanúbizonyságot, mint az idei évben is. A három benevezett csapat, nagyon kitett magáért. A helyi tűzoltók csapata egy teljes állatparkot vonultatott fel a kíváncsi szemek legnagyobb örömére, amelyet az elkövetkező időszakban a Tűzoltóság előtt tekinthetnek meg a csongrádiak. Nem egy egyszerű folyamat rönk fából szarvast készíteni, de seniorok szervezése ezt sem bízta a véletlenre. Szakértő emberekkel és szerszámokkal felszerelkezve várták a csapatokat, mind ezek mellett festékeket, kiegészítő elemeket és díszeket is biztosítottak a résztvevők számára. A rönkfát helyben munkálták meg, amihez egy egész „agancsturkáló” is rendelkezésre állt. Ebben az évben egy kisebb jelmezverseny is társult az esemény köré, ahol szintén kifogyhatatlan volt a kreativitás tárháza. A késő délutánig tartó ünnepi ráhangolódás igazán kreatívra sikeredett, hiszen a csíramálé számos felhasználási lehetőségével is megismerkedhettek a kilátogatók. El sem képzelnék mennyi mindenre alkalmas ez az igazán Csongrád környéki Hungarikum. Volt, aki szaloncukorhoz, süteményekhez használta, mi több Varga Károly mesterszakács, aki szintén Gergely Ildikó révén ismerkedett meg a csíramáléval és évek óta ellátogat a csongrádi eseményre még az étlapján szereplő palacsintás ételek közé is feltette. Az ételek pillanatok alatt elfogytak, a szarvasok elkészültek, mindenki jól érezte magát még a kissé hideg idő ellenére is. A kész remekművek így karácsony közeledtével, nem is kerülhetnének jobb helyre mint a csongrádi óvodák udvarába, ahol egész télen át teszik boldogabbá és varázslatosabbá a legkisebbek mindennapjait.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Pénteken ismét a kürtőskalácsé és az Ismerős Arcoké lesz a főszerep a Körös-torokban

cs3_admin

Átadták az Öregszőlők útját Csongrádon

cs3_admin

Ingyenesen használható wifi pontokat építettek ki Csongrádon

cs3_admin

582 táncos Csongrádon a szakmáért, egymásért a hagyományért 

cs3_admin

Egy fiatal motoros sérült meg, amikor árokba hajtott Csongrád és Felgyő között

cs3_admin

Konferenciát tartottak Csongrádon a Hungarikumokról

cs3_admin

Csongrádi sikerek a Mountain Bike Diákolimpián

cs3_admin

Változik a csongrádi hulladékudvar nyitvatartása

cs3_admin

Szombaton tartják a Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivált Csongrádon

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább