Koronavírus

Elhunyt 171 beteg, 6518 új fertőzöttet találtak Magyarországon

COVID-19 Coronavirus

Meghalt 171, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6518 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon – közölte kedden a koronavirus.gov.hu, kiemelve: eddig 6 043 116 embert oltottak be, közülük 5 801 593-an a második, 1 939 582-en pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

    A kormányzati portálon azt írták: 1 032 215-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 33 343 ember, a gyógyultak száma 851 314-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 147 558.
    Kórházban 6830 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 663-an vannak lélegeztetőgépen.
    Hatósági házi karanténban 49 737-en vannak, a mintavételek száma 8 157 875.
    Kiemelték: egész héten tart az oltási akcióhét; hétfőn majdnem 131 ezer oltást adtak be, több mint 18,5 ezer eddig oltatlan ember jelent meg az oltópontokon az első oltásért és 105 ezren a megerősítő harmadik oltást is megkapták.
    Emlékeztettek, hogy vasárnapig 7 órától 19 óráig a kórházi oltópontokra akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni oltásra. A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket, akár az első, akár az elmaradt második vagy a megerősítő harmadik oltásra.
    Hozzátették, az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Azokat, akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, érkezési sorrendben oltják be, aki pedig előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot, elkerülheti a várakozást.
    A legfontosabbnak azt nevezték, hogy az oltatlanok mielőbb oltassák be magukat, hiszen ez adja a legerősebb védelmet a betegség súlyos lefolyása ellen. A beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb – fűzték hozzá, hangsúlyozva, hogy a megerősítő harmadik oltás is mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.
    Közölték azt is, hogy az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett szombattól ismét maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és a sportrendezvényeken.
    A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat – tették hozzá.
    A bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók, a felsőoktatási intézményekben a rektorok, a többi munkahelyen a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait.
    Az egészségügyi dolgozóknak kötelező a megerősítő, harmadik oltás – jelezték a közleményben.
    Az átoltottság növeléséért a munkáltatók előírhatják az oltást dolgozóiknak. Az állami szférában elvárt az oltás felvétele, az önkormányzatoknál a kérdésben a polgármesterek dönthetnek. A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, ebben az esetben az üzemorvosok is beadhatják az oltást – írták.
    Közölték azt is, a magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már meg is kapta, aki még nem, továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehet oltásra időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu honlapon. Az időpontfoglalóban minden érvényes regisztrációval rendelkező foglalhat időpontot az oltásra – az első, az elmaradt második és a harmadik oltásra is.
    Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (180 211) és Pest megyében (141 265) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (64 063), Hajdú-Bihar (56 214), Bács-Kiskun (53 464) és Győr-Moson-Sopron megye (52 374) A fertőzésben legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna, 21 309 fertőzöttel.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Koronavírus – 6,422 millió a beoltottak, 878 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 11 beteg

tk_arpad

6,422 millió a beoltottak, 867 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 7 beteg

tk_arpad

Koronavírus – 6,422 millió a beoltottak, 830 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 31 beteg

tk_arpad

6,421 millió a beoltottak, 1597 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 32 beteg

tk_arpad

6,418 millió a beoltottak, 11 392 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 46 beteg

tk_arpad

Megérkezett Magyarországra az első szállítmány az új koronavírus elleni vakcinából

tk_arpad

6,4 millió a beoltottak, 2063 az új fertőzött száma, a múlt héten elhunyt 40 beteg

cs3_admin

6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg

cs3_admin

Először jelentettek halálozásokat Sanghajból a város lezárása óta

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább