Vélemény

Moderari: A hódmezővásárhelyiek Pétere

A magyar politikában az utóbbi évszázadban sokan és sokfelé keresték a magyar állam – és benne a saját hatalmuk – támaszát.

Volt, aki azt az Osztrák-Magyar Monarchiában, volt, aki a náci Németországban, volt, aki a Szovjetunióban, és – mostanában – vannak olyanok, akik az Európai Unióban látták meg azt az erőt, amely segítségével a magyarságot a „fejlődés” útjára lehet vezetni. Esetleg ha kell, rá is lehet szorítani.

Pedig a történelmi tapasztalat egyértelmű: Magyarország akkor fejlődik, akkor gyarapszik, ha az ország a saját útját járja, és éberen őrzi önállóságát.

Távol áll tőlem, hogy az Európai Uniót a náci Németországhoz hasonlítsam. Kicsit még a Szovjetunióhoz való hasonlítás is sántít. (Meg kell jegyezni, hogy egyre kevésbé.)

Az Európai Unió dacára a baloldal ilyen irányú törekvéseinek – szerintem – nem alakítható szovjet típusú állammá.

No, nem a szándék hiányzik a derék brüsszeli bürokratákból és megbízóikból, sokkal inkább a lehetőségük nem olyan korlátlan, mint a 2. Ukrán Fronté 1948-ban.

A nemzetállamok önállósága a még mindig komoly akadály minden sanda politikai szándék ellen, mert az Európai Unió alapszerződései csak a tagállamok teljes egyetértésével módosíthatók.

Amíg akad egy olyan kormány az Európai Unión belül, amelyik nem hajlandó aláírni a nemzeti függetlenség feladását, addig Európa népei önállóan dönthetnek a saját sorsukról, és nem lesz Európai Egyesült Államok.

Nem véletlen, hogy az önálló európai nemzetállamok megszüntetését ellenző európai kormányok ellen hajtóvadászatot folytatnak az Európai Unió szervei, tisztségviselői.

Több-kevesebb nyíltsággal beavatkozva megpróbálnak minden velük egyet nem értő európai kormányt megbuktatni. Nyíltan keresték az előválasztáson ehhez Magyarországon is a partnert.

Az amerikai stílusban lezajló kiválasztási folyamat végén Dobrev Klárát legyőzte (?!) a hódmezővásárhelyiek Pétere.

Bevallom, ezen jót mosolyogtam.

Gyurcsány Ferenc és a DK biztosította a pénzt, paripát, fegyvert, Péter pedig szépen nyakukba ült, fölcsatolta a sarkantyút, és megragadta a kantárt.

Klasszikus!

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Moderari: „Én lettem a halál, a világok pusztítója.”

cs3_admin

Kötter Tamás: A baloldali politikusok támogatják, a jobboldali politikusok ellenzik Európa elárasztását idegen kultúrákkal

cs3_admin

Moderari: Uborkaszezon

cs3_admin

Gajdics Ottó: Embernek lenni nehéz…

cs3_admin

Hámori Tamás: Na kérem!

cs3_admin

Moderari: Süddeutsche-kommentár

cs3_admin

Zayos Bukta: Legtöbb embernek erről fogalma sincs – de igaz!!!

cs3_admin

Moderari: Kis brüsszeli demokrácia elmélet

cs3_admin

Moderari: Toljátok Béláim!

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább