Vélemény

Moderari: A hódmezővásárhelyiek Pétere

A magyar politikában az utóbbi évszázadban sokan és sokfelé keresték a magyar állam – és benne a saját hatalmuk – támaszát.

Volt, aki azt az Osztrák-Magyar Monarchiában, volt, aki a náci Németországban, volt, aki a Szovjetunióban, és – mostanában – vannak olyanok, akik az Európai Unióban látták meg azt az erőt, amely segítségével a magyarságot a „fejlődés” útjára lehet vezetni. Esetleg ha kell, rá is lehet szorítani.

Pedig a történelmi tapasztalat egyértelmű: Magyarország akkor fejlődik, akkor gyarapszik, ha az ország a saját útját járja, és éberen őrzi önállóságát.

Távol áll tőlem, hogy az Európai Uniót a náci Németországhoz hasonlítsam. Kicsit még a Szovjetunióhoz való hasonlítás is sántít. (Meg kell jegyezni, hogy egyre kevésbé.)

Az Európai Unió dacára a baloldal ilyen irányú törekvéseinek – szerintem – nem alakítható szovjet típusú állammá.

No, nem a szándék hiányzik a derék brüsszeli bürokratákból és megbízóikból, sokkal inkább a lehetőségük nem olyan korlátlan, mint a 2. Ukrán Fronté 1948-ban.

A nemzetállamok önállósága a még mindig komoly akadály minden sanda politikai szándék ellen, mert az Európai Unió alapszerződései csak a tagállamok teljes egyetértésével módosíthatók.

Amíg akad egy olyan kormány az Európai Unión belül, amelyik nem hajlandó aláírni a nemzeti függetlenség feladását, addig Európa népei önállóan dönthetnek a saját sorsukról, és nem lesz Európai Egyesült Államok.

Nem véletlen, hogy az önálló európai nemzetállamok megszüntetését ellenző európai kormányok ellen hajtóvadászatot folytatnak az Európai Unió szervei, tisztségviselői.

Több-kevesebb nyíltsággal beavatkozva megpróbálnak minden velük egyet nem értő európai kormányt megbuktatni. Nyíltan keresték az előválasztáson ehhez Magyarországon is a partnert.

Az amerikai stílusban lezajló kiválasztási folyamat végén Dobrev Klárát legyőzte (?!) a hódmezővásárhelyiek Pétere.

Bevallom, ezen jót mosolyogtam.

Gyurcsány Ferenc és a DK biztosította a pénzt, paripát, fegyvert, Péter pedig szépen nyakukba ült, fölcsatolta a sarkantyút, és megragadta a kantárt.

Klasszikus!


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasónk: Kit mi befolyásol?

Szabó Viktor

Moderari: komoly leckét adtak abból, hogy hogyan érdemes élni

Szabó Viktor

Varga Judit: itt az ideje, hogy Brüsszel kifizesse a magyar embereknek járó forrásokat!

Szabó Viktor

Stefan Streit: A Soros fizette Háttér Társaság mindent elkövet, hogy fogást találjon a regnáló kormányon

Szabó Viktor

Ceglédi Zoltán – Embert ölni

Szabó Viktor

Nagy István: sikeres volt az agrárpetíció, az Országgyűlés törvényben tiltotta meg a földadó kivetését

Szabó Viktor

K. Feri: a bukott baloldal hergel az orvosokkal, de megint hazudnak

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a legfontosabb elérni a fegyverszünetet és békét teremteni

Szabó Viktor

A pofátlanság netovábbja! Jet-skivel irtották a kérészeket Csongrádnál

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább