Vélemény

Moderari: Erények és erszények

Alapvetés, hogy az Európai Bizottságban mindenki erényes, tisztakezű, lánglelkű demokrata. Minden egyéb feltételezést, gyanút visszautasítanak. Lassan egy éve derült ki, hogy az Európai Bizottság egyik kiválóságának számláján 4 millió euró (!) landolt. Szépen kitömött erszény, amit persze elfelejtett feltüntetni a vagyonnyilatkozatában. Volt vizsgálat? Nem tudunk róla.

Egyszerű ez is: ha része vagy a neomarxista szellemi áramlatnak, ha kritika nélkül elfogadod az új ideológiák diktálta magatartást, ha „letérdelsz”, akkor rendben vagy, körülbelül akármit csinálhatsz. 

Teljesen egyértelmű, hogy ami egy baloldali irányítású országban – főleg ha régi tagállamról van szó – egy demokratikus, jogállami megoldás, az Kelet-Európában – különösen Magyarországon és Lengyelországban – maga a nettó diktatúra. Az is világos, hogy ha (csak a példa okán) Németországban német cég nyer közbeszerzést az piacgazdaság. Ha Magyarországon német cég nyer közbeszerzést, az is piacgazdaság. Ha Magyarországon magyar cég nyer közbeszerezést, na az már korrupció.

Az Európai Ügyészség – melyhez Magyarország jó okkal nem csatlakozott – nem hallatta szavát egyetlen, az Európai Unió tisztségviselőihez, vagy a régi tagállamok politikusaihoz kapcsolódó ügyben sem.

Mert az Európai Unió költségvetési forrásait nem tőlük, hanem a keleti tagállamoktól kell megvédeni. Tőlünk kell elvenni, előlünk kell visszatartani. Ennek megfelelően elég nagy vehemenciával fenekedik a kelet-európai tagállamok ellen az Európai Ügyészség román vezetője.

Hát ….

Így tényleg több jut nekik, az Erényeseknek.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Újhelyi István: Orbántól valóban érdemi politikai teljesítmény, hogy tető alá hozta a létszámát tekintve harmadik legerősebb EP-frakciót

Szabó Viktor

Deák Dániel: Pánikba estek a balliberális oldalon

Szabó Viktor

Eldőlt: Magyar Péter nem politikus, hanem szektavezér

Szabó Viktor

Olvasónk, András: Hoztam 3 lehetséges okot, ami miatt a polgármester és Varga Feri harcol a szentesi iskolák ellen

Szabó Viktor

Dunai Ede: Megőrülök ettől az “ez a realitás” dumától

Szabó Viktor

Csalódott HMG-s szülő: a helyi baloldal ismét jól átverte a szentesieket

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát

Szabó Viktor

Hont András: A csodás fészbukértelmiség és az egyéb magyar szürkeállomány szerint itt minden Orbán

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Győzni kell!

Szabó Viktor