Vélemény

Moderari: Erények és erszények

Alapvetés, hogy az Európai Bizottságban mindenki erényes, tisztakezű, lánglelkű demokrata. Minden egyéb feltételezést, gyanút visszautasítanak. Lassan egy éve derült ki, hogy az Európai Bizottság egyik kiválóságának számláján 4 millió euró (!) landolt. Szépen kitömött erszény, amit persze elfelejtett feltüntetni a vagyonnyilatkozatában. Volt vizsgálat? Nem tudunk róla.

Egyszerű ez is: ha része vagy a neomarxista szellemi áramlatnak, ha kritika nélkül elfogadod az új ideológiák diktálta magatartást, ha „letérdelsz”, akkor rendben vagy, körülbelül akármit csinálhatsz. 

Teljesen egyértelmű, hogy ami egy baloldali irányítású országban – főleg ha régi tagállamról van szó – egy demokratikus, jogállami megoldás, az Kelet-Európában – különösen Magyarországon és Lengyelországban – maga a nettó diktatúra. Az is világos, hogy ha (csak a példa okán) Németországban német cég nyer közbeszerzést az piacgazdaság. Ha Magyarországon német cég nyer közbeszerzést, az is piacgazdaság. Ha Magyarországon magyar cég nyer közbeszerezést, na az már korrupció.

Az Európai Ügyészség – melyhez Magyarország jó okkal nem csatlakozott – nem hallatta szavát egyetlen, az Európai Unió tisztségviselőihez, vagy a régi tagállamok politikusaihoz kapcsolódó ügyben sem.

Mert az Európai Unió költségvetési forrásait nem tőlük, hanem a keleti tagállamoktól kell megvédeni. Tőlünk kell elvenni, előlünk kell visszatartani. Ennek megfelelően elég nagy vehemenciával fenekedik a kelet-európai tagállamok ellen az Európai Ügyészség román vezetője.

Hát ….

Így tényleg több jut nekik, az Erényeseknek.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor

Moderari: A magyarok győztek?

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább