Vélemény

Moderari: Erények és erszények

Alapvetés, hogy az Európai Bizottságban mindenki erényes, tisztakezű, lánglelkű demokrata. Minden egyéb feltételezést, gyanút visszautasítanak. Lassan egy éve derült ki, hogy az Európai Bizottság egyik kiválóságának számláján 4 millió euró (!) landolt. Szépen kitömött erszény, amit persze elfelejtett feltüntetni a vagyonnyilatkozatában. Volt vizsgálat? Nem tudunk róla.

Egyszerű ez is: ha része vagy a neomarxista szellemi áramlatnak, ha kritika nélkül elfogadod az új ideológiák diktálta magatartást, ha „letérdelsz”, akkor rendben vagy, körülbelül akármit csinálhatsz. 

Teljesen egyértelmű, hogy ami egy baloldali irányítású országban – főleg ha régi tagállamról van szó – egy demokratikus, jogállami megoldás, az Kelet-Európában – különösen Magyarországon és Lengyelországban – maga a nettó diktatúra. Az is világos, hogy ha (csak a példa okán) Németországban német cég nyer közbeszerzést az piacgazdaság. Ha Magyarországon német cég nyer közbeszerzést, az is piacgazdaság. Ha Magyarországon magyar cég nyer közbeszerezést, na az már korrupció.

Az Európai Ügyészség – melyhez Magyarország jó okkal nem csatlakozott – nem hallatta szavát egyetlen, az Európai Unió tisztségviselőihez, vagy a régi tagállamok politikusaihoz kapcsolódó ügyben sem.

Mert az Európai Unió költségvetési forrásait nem tőlük, hanem a keleti tagállamoktól kell megvédeni. Tőlünk kell elvenni, előlünk kell visszatartani. Ennek megfelelően elég nagy vehemenciával fenekedik a kelet-európai tagállamok ellen az Európai Ügyészség román vezetője.

Hát ….

Így tényleg több jut nekik, az Erényeseknek.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasónk: Kit mi befolyásol?

Szabó Viktor

Moderari: komoly leckét adtak abból, hogy hogyan érdemes élni

Szabó Viktor

Varga Judit: itt az ideje, hogy Brüsszel kifizesse a magyar embereknek járó forrásokat!

Szabó Viktor

Stefan Streit: A Soros fizette Háttér Társaság mindent elkövet, hogy fogást találjon a regnáló kormányon

Szabó Viktor

Ceglédi Zoltán – Embert ölni

Szabó Viktor

Nagy István: sikeres volt az agrárpetíció, az Országgyűlés törvényben tiltotta meg a földadó kivetését

Szabó Viktor

K. Feri: a bukott baloldal hergel az orvosokkal, de megint hazudnak

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a legfontosabb elérni a fegyverszünetet és békét teremteni

Szabó Viktor

A pofátlanság netovábbja! Jet-skivel irtották a kérészeket Csongrádnál

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább