Baks

Eszem-iszom, dínom-dánom a baksi töpörtyű fesztiválon

A III. Töpörtyű Fesztivál keretein belül, Baks életében az első nemzetközi labdarúgó mérkőzésre is sor került, amely után, a finom étkek és stílusos zene mellett, a mulatozás kapta a főszerepet.

A harmadik alkalommal megrendezett hagyománnyá vált fesztiválon, a frissen sült töpörtyű mellett, igazi gasztronómiai étkek is kerültek a süteményekkel és más finomságokkal megterített asztalokra. A rendezvény kuriózuma, hogy Baks testvér települése a Szerb Tiszakálmán falva résztvevői is jelen voltak, akik egyébként minden alkalommal a meghívottak között szerepelnek. Az esemény sportosan indult, mivel a baksi U13 és U14 csapata mérte össze tudását egy barátságos mérkőzésen majd sor került Baks történetében az első nemzetközi futball rangadóra is, senior kategóriában, Baks és Tiszakálmán falva között. A hangulatot a szurkolói kedv már korán megalapozta, így nem csoda, ha végig mozgásban volt a falu apraja és nagyja. A gyerekek számára a rodeó bika megülése okozott nem kis feladatot, de volt ugráló vár és arcfestés is. Az exatlon bajnokság tovább fokozta a hangulatot azok számára, akik egy kis izgalomra vágytak, a legfiatalabb korosztálytól kezdve a szintén senior kategóriáig. A kora délutáni órákban, már sült a töpörtyű, és a meghirdetett főzőverseny is igazán változatos kínálattal rendelkezett. A sült báránytól a halászléig, változatos ételek kerültek a főzőverseny zsűrije elé, akik a legízletesebb ételeket díjazásban részesítették.  Ennyi mozgás után az asztalok melletti sörpadok sem maradtak üresen, mivel az elkészült ételeket egy hideg ital mellett stílusos zenei aláfestéssel fogyaszthatták el a résztvevők. Baks Községi Önkormányzata igazán színes és mozgalmas rendezvényt varázsolt a kora októberi hétvégére, amelyen minden korosztály jól érezhette magát. A családias hangulat többek között annak is köszönhető, hogy az asztaltársaságok egymást kínálták az elkészült ételekkel, így mindenki belekóstolhatott egy más ízvilágba. A késő délutáni órák hangulatát a Kredenc Együttes mulatós zenéje fokozta tovább, immár jóllakottan táncolhattak kedvükre a fesztiválozók. Az eseményt sem bízták a véletlenre, ha már tánc, akkor táncoltak mulattak, ki meddig bírta az esti discoban.

T.G.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Átadták Baks új boltját és postáját

Szabó Viktor

Bakson alkoholt, Kisteleken kerékpárt lopott – nem úszta meg szárazon

Szabó Viktor

Nyitott autóból lopott egy férfi Bakson

tk_arpad

Iskolába is járt a baksi gólya

tk_arpad

Illegálisan üzemeltetett játékgépeket egy baksi kocsmáros

tk_arpad

Díjkitűzés: 300.000 forint a műtrágyatolvaj nyomravezetőjének

tk_arpad

Késsel és husángokkal esett egymásnak 25 ember Bakson

cs3_admin

Jó ütemben halad a bérlakások építése Bakson

cs3_admin

Visszament a helyszínre

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább