Belföld

Ünnepeltek a Polgárőrök

Ünnepség keretében emlékezett meg a Polgárőrség fennállásának harminc éves évfordulójáról a Budapesti Polgárőr Szövetség szombaton. A rendezvényen köszöntőt mondott Budapest rendőrfőkapitánya és a fővárosi katasztrófavédelmi igazgató is.

Kardos Pál, a BPSZ elnöke nyitóbeszédében úgy fogalmazott: a Polgárőrség történetének következő harminc éve most kezdődik. A digitalizáció, valamint a humánerőforrás-hiány új kihívásokat állít a szervezet elé. Ezeknek úgy lehet megfelelni, ha kellő hangsúlyt fektet a szervezet a fiatalok megszólítására, erősíti online jelenlétét és lépést tart az informatikai fejlődéssel. Úgy fogalmazott: a Polgárőrség lehet a rendőrség előszobája. Az elnök végül minden stratégiai partnernek megköszönte a több évtizedes közös munkát.

Dr. Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya emlékeztetett arra, hogy a Budapesti Polgárőr Szövetség harminc éve segíti munkájukat. “A polgárőrök felkészültségükkel, elhivatottságukkal kiérdemelték azt, hogy ne csupán partnerként, hanem kollégákként tekintsenek a rendőrök a budapesti polgárőrökre”- hangsúlyozta, majd hozzátette, a Fővárosi Polgárőrség nem csak külsőségekben, hanem a feladatellátás minőségét tekintve is magas szintet képvisel.

Hasonlóan fogalmazott Varga Ferenc tű. dandártáborok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is, aki köszönetét fejezte ki azért a segítségért, amit önkéntes szolgálatuk során a polgárőrök és önkéntes tűzoltók nyújtanak a katasztrófavédelem munkatársainak.

 Országos Polgárőr Szövetség



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Agrárminisztérium: folytatódik az öntözésfejlesztés támogatása

Szabó Viktor

Nagy Márton: fenntartható a magyar gazdaság 4 százalék körüli növekedése

Szabó Viktor

Makó fejlődik: Orbán Viktor adta át a termálfürdő új szárnyát

Szabó Viktor

A DK árnyékminiszterelnöke ellen tett büntető feljelentést Pölöskei Gáborné

Szabó Viktor

Életre kelnek a húsvéti hagyományok Ópusztaszeren

Szabó Viktor

Varga Mihály: a magyar gazdaság jövőre ismét az uniós rangsor élmezőnyében lehet

Szabó Viktor

Orbán Viktor: a magyar szabadság őrtüzeinek fénye ma is messzire látszik

Szabó Viktor

A köztársasági elnök kiírta a választások időpontját

Szabó Viktor

Németh Szilárd: februárban is a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és a földgázt Európában

Szabó Viktor