Csongrád Kék Hírek

Két nap alatt két autót is ellopott egy férfi Csongrádon

A Csongrádi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé annak a férfinak a letartóztatására, aki augusztus végén két autót lopott el Csongrádon, majd menekülés közben az árokba hajtott.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított előbb 2021. augusztus 30-án 18 óra körül vett el egy gépkocsit Csongrád belterületén a sértett háza elől. A férfi kihasználta, hogy a sértett lezáratlanul hagyta az 1,3 millió forint értékű autóját, amelyben az indító kulcs, valamint a sértett 120.000 forintnyi készpénze és a kocsi forgalmi engedélye is benne volt.

A gyanúsított, hogy menekülni tudjon, a rendszámtáblát is eltávolította. A gépkocsit a nyomozás során a rendőrség megtalálta, lefoglalta és a sértettnek kiadta.

Két nap múlva a gyanúsított elhatározta, hogy mivel a saját autója megrongálódott, lop egy másikat. Reggel 9 órakor – ismét csak Csongrád belterületén – odalépett egy nyitva hagyott, járó motorú autóhoz, amelytől néhány méterre állt annak tulajdonosa. A gyanúsított beugrott a kocsiba és elhajtott.

Másnap a kiadott körözés alapján a rendőrök ellenőrizni akarták a férfit, aki azonban a lopott kocsival elmenekült. A kialakult üldözésnek úgy lett vége, hogy a férfi a 800.000 Ft értékű autóval árokba hajtott, megrongálva a járművet.

A járási ügyészség a két rendbeli lopás bűntette és az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését. A többszörösen büntetett előéletű férfi a bűncselekményeket ráadásul az ellene folyamatban levő másik büntető eljárás alatt követte el.

A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását.

ugyeszseg.hu

A kiemelt kép illusztráció/Envato elements- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Ismét vár a part a Körös-torokban

Szabó Viktor

Bronzkori földvárat találtak a régészek Csongrádon

Szabó Viktor

Égett a tarló Szentes közelében, két város tűzoltói érkeztek a helyszínre

Szabó Viktor

Traktorral ütközött össze egy kisteherautó Szentes és Szarvas között

Szabó Viktor

Körös-toroki nyaralókból lopott egy trió, akik ellen nyomozás indult

Szabó Viktor

Cs3.hu Család, riadó! Eltűnt egy Csongrádi nő, segítsünk megtalálni!

Szabó Viktor

Világranglista vezető és Európa-bajnok lett a csongrádi származású Kovács Marci

Szabó Viktor

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi 

Szabó Viktor

Hibátlanul vizsgáztak a csongrádi karatésok

Szabó Viktor