Csongrád Kék Hírek

Két nap alatt két autót is ellopott egy férfi Csongrádon

A Csongrádi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé annak a férfinak a letartóztatására, aki augusztus végén két autót lopott el Csongrádon, majd menekülés közben az árokba hajtott.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított előbb 2021. augusztus 30-án 18 óra körül vett el egy gépkocsit Csongrád belterületén a sértett háza elől. A férfi kihasználta, hogy a sértett lezáratlanul hagyta az 1,3 millió forint értékű autóját, amelyben az indító kulcs, valamint a sértett 120.000 forintnyi készpénze és a kocsi forgalmi engedélye is benne volt.

A gyanúsított, hogy menekülni tudjon, a rendszámtáblát is eltávolította. A gépkocsit a nyomozás során a rendőrség megtalálta, lefoglalta és a sértettnek kiadta.

Két nap múlva a gyanúsított elhatározta, hogy mivel a saját autója megrongálódott, lop egy másikat. Reggel 9 órakor – ismét csak Csongrád belterületén – odalépett egy nyitva hagyott, járó motorú autóhoz, amelytől néhány méterre állt annak tulajdonosa. A gyanúsított beugrott a kocsiba és elhajtott.

Másnap a kiadott körözés alapján a rendőrök ellenőrizni akarták a férfit, aki azonban a lopott kocsival elmenekült. A kialakult üldözésnek úgy lett vége, hogy a férfi a 800.000 Ft értékű autóval árokba hajtott, megrongálva a járművet.

A járási ügyészség a két rendbeli lopás bűntette és az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését. A többszörösen büntetett előéletű férfi a bűncselekményeket ráadásul az ellene folyamatban levő másik büntető eljárás alatt követte el.

A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását.

ugyeszseg.hu

A kiemelt kép illusztráció/Envato elements

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Fű és avar égett Csongrádon

cs3_admin

Robogós baleset Csongrádon

cs3_admin

Nappali programok sokasága a 30. KTN fesztiválon

cs3_admin

Slágerlistás előadók élőben a 30. KTN Fesztiválon

cs3_admin

Kiderült mi okozhatta a felgyői hulladéklerakóban keletkezett tüzet

cs3_admin

Hétvégén ismét Strandok éjszakája a csongrádi fürdőben

cs3_admin

Szombaton kezdődik a 42. Csongrádi Napok – Fontos Információ!

cs3_admin

Motoros ütközött személyautóval Csongrádon

cs3_admin

Két biciklis ütközött össze a kerékpárúton Csongrádon

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább