Csongrád Kék Hírek

Két nap alatt két autót is ellopott egy férfi Csongrádon

A Csongrádi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé annak a férfinak a letartóztatására, aki augusztus végén két autót lopott el Csongrádon, majd menekülés közben az árokba hajtott.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított előbb 2021. augusztus 30-án 18 óra körül vett el egy gépkocsit Csongrád belterületén a sértett háza elől. A férfi kihasználta, hogy a sértett lezáratlanul hagyta az 1,3 millió forint értékű autóját, amelyben az indító kulcs, valamint a sértett 120.000 forintnyi készpénze és a kocsi forgalmi engedélye is benne volt.

A gyanúsított, hogy menekülni tudjon, a rendszámtáblát is eltávolította. A gépkocsit a nyomozás során a rendőrség megtalálta, lefoglalta és a sértettnek kiadta.

Két nap múlva a gyanúsított elhatározta, hogy mivel a saját autója megrongálódott, lop egy másikat. Reggel 9 órakor – ismét csak Csongrád belterületén – odalépett egy nyitva hagyott, járó motorú autóhoz, amelytől néhány méterre állt annak tulajdonosa. A gyanúsított beugrott a kocsiba és elhajtott.

Másnap a kiadott körözés alapján a rendőrök ellenőrizni akarták a férfit, aki azonban a lopott kocsival elmenekült. A kialakult üldözésnek úgy lett vége, hogy a férfi a 800.000 Ft értékű autóval árokba hajtott, megrongálva a járművet.

A járási ügyészség a két rendbeli lopás bűntette és az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának elrendelését. A többszörösen büntetett előéletű férfi a bűncselekményeket ráadásul az ellene folyamatban levő másik büntető eljárás alatt követte el.

A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a férfi letartóztatását.

ugyeszseg.hu

A kiemelt kép illusztráció/Envato elements



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

BREAKING! Megtalálták a szentesi gyilkosság elkövetőjét!

Szabó Viktor

A DK csongrádi „biszbasszárusának” a helyesírás sem az erőssége

Szabó Viktor

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor

Két fontos programpontot mutatott be Csongrád fideszes polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Autóból lopott egy férfi Csongrádon, elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

HIVATALOS: Azonosították a szentesi gyilkosság elkövetésével gyanúsítható személyt!

Szabó Viktor

Mindszentnél vízbe engedett pontyot fogtak Csongrádon

Szabó Viktor

Eltűnés miatt keresnek egy szentesi fiatalt

Szabó Viktor