Belföld

Jelentős forgalomkorlátozások várhatóak a kecskeméti repülőtér környékén

A várható erős forgalom mellett jelentős forgalomkorlátozással jár a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató. A szervezők a rendezvényre mindkét napon 50-60 ezer embert várnak, ezért várhatóan a városban és az odavezető utakon nagyon élénk-erős forgalomra és a kora délelőtti órákban, majd délután is torlódásokra kell számítani.

A rendezvényre érkezők szombaton és vasárnap is reggel 7:00 órától léphetnek be az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra, a programok 18:00 órakor érnek véget. A repülőnapra érkezők az M5-ös autópályán a 74-es kilométerszelvényben található Kecskemét-Centrum csomópontban letérve érhetik el legegyszerűbben a rendezvény egyik parkolóját.

Az Útinform tájékoztatása szerint a nagyszámú látogató miatt az autópálya kihajtója környékén is feltorlódhatnak a járművek, ebben az esetben azt javasolják, hogy a látogatók a 81-es kilométerszelvényben található 445-ös főúti csomópontnál térjenek le az autópályáról.

Fontos tudni, hogy a repülőtérre vezető 445-ös főutat, – az 5-ös főút és a 44-es főút csomópontja között – 6:30 órától 19:00 óráig lezárják, azt már csak a menetrend szerint közlekedő autóbuszok és a szervezésben résztvevő, engedéllyel rendelkező járművek használhatják.

A repülőnapra érkezők a várost elkerülő utak mentén kialakított, négy nagy méretű, ideiglenes parkolóhelyen állíthatják le járművüket. Ezeket „kék”, „piros”, „zöld” és „sárga” színnel jelzik. A város területén sárga táblák mutatják a parkolóhelyekre vezető utakat. 

  • A „Kék parkoló” az 5-ös főút bal oldalán, a 80+250 kilométerszelvény közelében, 
  • a „Zöld parkoló” a 44-es főút jobb oldalán, a 10+300 kilométerszelvény közelében, 
  • a „Piros parkoló” a 441-es főút bal oldalán, a 24+500 kilométerszelvény közelében, 
  • a „Sárga parkoló” az 5-ös főút jobb oldalán, a 92+500 kilométerszelvény közelében, a Mercedes gyár parkolójában található.

További részletek a www.utinform.hu oldalon találhatóak.

honvedelem.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Hétfőtől lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

cs3_admin

Több mint ezer határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

cs3_admin

Rekordot döntött az első házasoknak járó adókedvezmény

cs3_admin

Már 400 ezernél többen csatlakoztak a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petícióhoz

cs3_admin

„Hazudtunk reggel, éjjel meg este” – tizenöt éve szivárgott ki az őszödi beszéd

cs3_admin

Akció indul a vezetés közben mobilozók kiszűrésére

cs3_admin

Két év tíz hónapra ítélte a bíróság Lagzi Lajcsit

cs3_admin

Diákutaztatási pályázatot hirdet a Rákóczi Szövetség az október 23-i nemzeti ünnepre

cs3_admin

Az új fejlesztési ciklusban 1700 milliárd forintot biztosít a kormány a településeknek

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább