Szentes

A Kurcából mentettek életet a szentesi vízilabdázók (frissítve)

Egy szomorú pillanatban hideg fejjel gondolkodott edzésről hazafelé sétáló két szentesi vízilabdázó. Vörös Viktor és Kátai-Benedek Máté kimentett a Kurcából és újraélesztett egy férfit szerdán este.írta Szentesi Vízilabda Klub a Facebook oldalán.

“– Edzés után sétáltunk hazafelé Mátéval, amikor a volt úttörőháznál a fahídon láttuk, hogy egy ember éppen átrakta az egyik lábát a korláton. Először azt hittem, hogy csak ki akar ülni a peremre és onnan nézni a várost, de ösztönből visszaléptem és szóltam Máténak, hogy várjunk picit – kezdte elmesélni a történetet a Metalcom Szentes centere, Vörös Viktor.
A következő pillanatban már két játékosunk azt látta, hogy a férfi lerúgta a papucsát és beugrott a Kurcába.
– Vártuk, hogy feljöjjön a víz alól, egyszer a feje búbját meg is láttuk, de rögtön visszamerült és már a buborékok is elmaradtak. Ekkor nem haboztunk, gyorsan levetkőztünk, és beugrottunk a vízbe. Kerestük az embert, tapogattunk, majd egyszer Máté belerúgott, én pedig lenyúltam érte. Kihúztuk a partra, ekkor már nem lélegzett, úgyhogy elkezdtük újraéleszteni. Nagyjából másfél perc után feljött neki egy kis víz, majd hörögve elkezdett lélegezni. Ettől az életjeltől azért megnyugodtunk kicsit – folytatta Viktor.
Miközben Viktor és Máté megmentette az életét az úriembernek, közben a parton egy hölgy már riasztotta a mentőket, akik gyorsan kiérve ellátták az embert, majd gratuláltak játékosainknak, ugyanis a gyors és határozott cselekvésük életet mentett. Mint Viktor elmondta, az életmentés egy felemelő érzés, de az események egy gyermekkori traumát is felszínre hoztak benne.
– Milyen a sors… Sajnos az apukámat úgy vesztettem el, hogy a Tiszába fulladt. Akkor nem lehettem ott, hogy megmentsem, most viszont sikerült egy embert visszahozni az életbe. Ez egy felemelő érzés, hogy segítettünk, de a történet sorsszerű másik részét még fel kell dolgoznom – tette hozzá.

A férfit a mentők kórházba szállították, aki jelenleg is életben van.


❗ Ha úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a krízishelyzetben levőknek fenntartott és ingyenesen tárcsázható 116-123 vagy 06-80-820-111 telefonszámokat. ❗” – Forrás: Facebook/ Szentesi Vízilabda Klub

Képek: Donka Ferenc- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Ezernél is több thai érkezett Szentesre békétlenséget szítani

Szabó Viktor

Több képviselőt is kizártak Szentesen egy önkormányzati programból

Szabó Viktor

Zseniális videóval készült a Zsoldos a magyar költészet napjára

Szabó Viktor

Sziijártó Péterrel tárgyalt Bozó Zoltán

Szabó Viktor

Gólyákat mentettek szentesi állatvédők

Szabó Viktor

Politikai hangulatkeltésre akarják felhasználni Szentesen a Budapest Honvédot

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor

Az idősek is áldozatul esnek Szabó Zoltán agresszív viselkedésének

Szabó Viktor

Óvatosan Szentes utcáin! 

Szabó Viktor