Vélemény

Sargentini jelentés 8.

Jöjjön az utolsó előtti csokor:

Az egyenlő bánásmódhoz való joggal, a kisebbségekhez tartozó személyek, köztük a romák és a zsidók jogaival, valamint a kisebbségekkel szembeni gyűlölködő kijelentésekkel szembeni védelemmel foglalkozó része a jelentésnek.

A nők helyzetével kapcsolatban kiemelték, hogy a konzervatív családforma védelme nem járhat a nők jogainak csorbításával.

A hagyományos család védelmének igénybevétele – amennyiben valaki úgy dönt, hogy ilyen életközösségben szeret/tud/akar élni – csak lehetőség. Nem kötelező. Az állapot, ami szerint egy nő jól működő családban él, az a jogait a nem korlátozza, hanem védi.

A jelentéstevők elismerték, hogy a magyar kormány a munka és a családi élet összeegyeztethetőségének megerősítése érdekében a családtámogatási rendszerben nagyvonalú intézkedéseket vezetett be a koragyermekkori neveléssel és gondozással kapcsolatban. (Ez magyarul a GYED és GYES rendszerét jelenti.)

Megtalálta az Európai Parlament a nők hátrányos megkülönböztetését is Magyarországon: a tankönyvek a nőket elsősorban anyaként és feleségként ábrázolják. Hiányolták még a női kvótákat. Ennyit sikerült összekaparniuk.

Kicsit érthetőbb lett az erőlködés oka, amikor az OECD javaslatokat tett a magyar kormánynak a nők helyzetével kapcsolatban: hosszú gyes és gyed helyett inkább rugalmas munkavállalási formák támogatására és könnyen elérhető gyerekgondozási rendszerre van szükség. Igen! Az OECD szerint akkor lenne teljes a női és férfi egyenlőség, ha a GYED-et és a GYES-t megszüntetnék Magyarországon.

Az Európai Parlament szerint sértette a kisebbségek jogait az Új Magyar Gárda vonulása 2015-ben. Ebben igazságuk van. Szerintem is. Ezért volt helyes a FIDESZ-KDNP kormány egyik első lépése a 2018-ban megnyert választás után az ilyen jellegű felvonulások megakadályozása, (illetve ezzel párhuzamosan a közbiztonság megerősítése).

Egyebekben a jelentéstevő a roma kisebbség hátrányos megkülönböztetését rótta a kormány terhére a gyöngyöspatai ügy és a miskolci szükséglakások felszámolása kapcsán. Az antiszemitizmus vádját azzal támasztották alá, hogy a kormány bírálta Soros György tevékenységét.

Az Európai Parlament amiatt is aggódott, hogy rendkívül alacsony a nyilvántartásba vett gyűlölet-bűncselekmények száma. Szerintük ez azért van, mert a Rendőrség nem foglalkozik az ilyen bejelentésekkel.

Föl sem merül bennük, hogy gyűlölet-bűncselekmény Magyarországon csak nagyon elvétve fordul elő?

Mi ez az előítéletesség a magyarokkal szemben?

                                                                                                                      Moderari

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Deák Dániel: Egész eddig a szankciók mellett kampányolt a dollármédia

tk_arpad

Kötter Tamás: Legfeljebb Brüsszel reményei lehettek!

tk_arpad

Kohán Mátyás: Üzentek az ellenzéknek Jászberényből, csókolom

tk_arpad

Moderari: Nem értem …

tk_arpad

Moderari: Cлава Україні!

tk_arpad

Magyar Nemzet: Harmincéves trendet tört meg a Fidesz–KDNP Pesterzsébeten

tk_arpad

Bohár Dániel: A független-objektívek és a templom

tk_arpad

Gál Kinga: Mi a diktatúra, ha nem ez?

tk_arpad

Deák Dániel: Ez az egész történet annyira gyönyörű, hogy nem is lehet mit hozzáfűzni

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább