Vélemény

Békés Bence: Soros György pórázán a hazug norvég kormány

“A Soros György által alapított és fenntartott Open Society Foun­dations (OSF) adományozói szervezet munkatársaival éveken át szoros kapcsolatot ápoltam, ennek során szereztem benyomásokat a Norvég Civil Alap (NCA) hátteréről. 2009-ben ösztöndíjasként dolgoztam az OSF-nek, feladatom szerint támogatandó roma civil szerveződéseket kellett keresnem az országban, majd a 2011-ben tartott népszámlálást megelőző, általuk finanszírozott kampányt szerveztem, amelyben a nemzeti kisebbségeket buzdítottuk arra, hogy válaszoljanak a kérdőív nemzetiségekre vonatkozó kérdésére.
A munkáim megszűnte után sem szakadt meg a viszony az OSF munkatársaival, így 2012-ben az egyik vezető bürokratájuk mondta el nekem, hogy a norvég állam képviselői nem elégedettek az Ökotárs Alapítvány vezette konzorciummal, ezért erősen igyekeznek rábeszélni a budapesti OSF vezetését, hogy vállalják el az NCA pénzének elosztását. Mint később kiderült számomra, Soros már akkor javában készülődött a magyar kormánnyal való összecsapásra, ezért taktikai okokból elutasította, hogy formális módon hozzá legyen köthető a norvég pénzek feletti döntéshozatal. Neki az is megfelelt, hogy a tőle függő civil szervezetek konzorciuma teszi ezt meg, illetve az a norvégokkal lefektetett működési mód, amelyben a Soros által kijelölt „szakértőknek” döntő szavuk volt a programban. Így felelősségvállalás nélkül befolyásolhatta az NCA magyarországi támogatásait.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Deák Dániel: Egész eddig a szankciók mellett kampányolt a dollármédia

tk_arpad

Kötter Tamás: Legfeljebb Brüsszel reményei lehettek!

tk_arpad

Kohán Mátyás: Üzentek az ellenzéknek Jászberényből, csókolom

tk_arpad

Moderari: Nem értem …

tk_arpad

Moderari: Cлава Україні!

tk_arpad

Magyar Nemzet: Harmincéves trendet tört meg a Fidesz–KDNP Pesterzsébeten

tk_arpad

Bohár Dániel: A független-objektívek és a templom

tk_arpad

Gál Kinga: Mi a diktatúra, ha nem ez?

tk_arpad

Deák Dániel: Ez az egész történet annyira gyönyörű, hogy nem is lehet mit hozzáfűzni

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább