Belföld

180 millió forintra pályázhatnak az önkormányzatok a mobilitási heti rendezvényeikre

Idén szeptember 16. és 22. között immár huszadik alkalommal rendezik meg az EURÓPAI MOBILITÁSI HETET, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányának hazai koordinátora továbbra is az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

2021-ben az EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT témája a „Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében”. Az idei év tematikája azon helytállás előtt tiszteleg, amelyeket Európa – és a világ – átélt a COVID-19-világjárvány alatt. Továbbá reflektál az Európában korábban nem tapasztalt egészségügyi válság miatti változásokban rejlő lehetőségekre is. A kampány célja most az, hogy minden korábbi és leendő résztvevőt arra ösztönözzön, hogy vegyen részt a jubileumi, 20. EURÓPAI MOBILITÁSI HÉTEN, amelynek szlogenje: „Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!”.

Az EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT programjaiban bármelyik települési önkormányzat (város, község vagy fővárosi kerület) részt vehet a rendezvény Kartájának aláírásával és a nemzetközi honlapon történő regisztrációval. Bővebb információ a részvételi feltételekről: http://emh.kormany.hu/reszveteli-feltetelek).

Ismét meghirdetésre kerül a települési önkormányzatoknak szóló egyedi támogatási lehetőség, amellyel az ITM idén is 180 millió Ft-os kerettel járul hozzá a településeken szervezett Európai Mobilitási Hét, illetve Autómentes Nap megtartásához kapcsolódó tudás-élmény alapú közösségi programok, vetélkedők, versenyek szervezéséhez. Az egyedi támogatás igényléséhez szükséges dokumentumokat 2021. augusztus 2. és augusztus 15. között lehet beküldeni az IFKA pályázati portálon keresztül (https://elektromobilitas.ifka.hu/). A pályázati felület augusztus 2-án dél körül nyílik meg és az idei pályázathoz új regisztráció és  jelszó  szükséges.

A korábbi évek gyakorlata szerintmeghirdetésre került a „Kerékpárosbarát Település (KBT) és Kerékpárosbarát Munkahely (KBM) pályázat, amely az önkormányzatok és munkahelyek az előző, 2020. évben alkalmazott példamutató kerékpáros intézkedéseit és kezdeményezéseit díjazza.

A közlekedésért felelős tárca az elismerésekkel arra ösztönzi az önkormányzatokat és a munkahelyeket, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával és szemléletformálással tegyék lehetővé, biztonságossá és vonzóvá a környezetbarát kerékpáros közlekedést a lakosok, munkavállalók és ügyfelek számára.

A KBT és KBM címekre 2021. augusztus 16-án 12 óráig adhatják be nevezésüket a jelentkezők a KTI Közlekedéstudományi Intézet internetes felületén: https://www.kti.hu/kerekparosbarat-palyazat/  Eredményhirdetésre várhatóan 2021 őszén kerül sor.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A parkolási díjak emeléséről döntöttek a Szegeden

cs3_admin

Megválasztja az Állami Számvevőszék (ÁSZ) új elnökét az Országgyűlés hétfőn

cs3_admin

Választás 2022 – Hétfőn kell megsemmisíteni a szavazólapokat

cs3_admin

A Közlekedési Múzeum őrzi meg az első új formátumú rendszámot

cs3_admin

Bármikor lehet igényelni a nyári gyermekétkeztetést

cs3_admin

Szombattól országos tűzgyújtási tilalom lép életbe

cs3_admin

Hőség – Első-, másod- és harmadfokú figyelmeztetések vannak érvényben

cs3_admin

Nemzetközi sztárokkal tér vissza a Balaton Sound

Endre Araczki

Orbán Viktor: Egyetlen olyan javaslatot sem támogatunk, amely belesodorhatja a NATO-t és Magyarországot ebbe a konfliktusba

Pászti Dániel

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább