Koronavírus

Meghalt egy beteg, 26 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon

Coronavirus 2019-nCov novel coronavirus concept. Microscope virus close up.

Meghalt egy beteg és újabb 26 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu kedden, kiemelve: eddig 5 600 959 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 390 593-an már a második adag vakcinát is megkapták.

    A kormányzati portálon azt írták: 809 288-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma, az elhunytak száma 30 021, és 746 219 ember tekinthető gyógyultnak.
    Kórházban 73 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma pedig 33 048-ra csökkent.
    Hatósági házi karanténban 1471-en vannak, a mintavételek száma 6 308 291.
    Közölték: az oltásra regisztráltak száma 5,508 millió, és 94 százalékuk már fel is vette az oltást. Hozzátették: a teljes átoltottságot tekintve Magyarország továbbra is az elsők között van az Európai Unióban (EU), így járványügyi szempontból az egyik legbiztonságosabb ország. A delta vírusmutáns azonban több európai országban erősen terjed, ezért azt kérik: aki még nem oltatta be magát, tegye meg.
    Kiemelték: az operatív törzs Európában elsőként augusztus 1-jétől lehetővé teszi a harmadik oltást mindenkinek. A harmadik oltás az új, agresszív vírusmutánsok megjelenése miatt is indokolt, az erről szóló eljárásrendet az egészségügyi szakmai szervezetek dolgozták ki.
    A még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni háziorvosok vagy orvostanhallgatók. Az oltás beadása megtörténhet a háziorvosi rendelőben vagy az idős ember otthonában is. A járvány ellen nem a bezárások és a korlátozások jelentenek megoldást, hanem az oltás – írták.
    Oltásra továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval pedig interneten is foglalhatók időpontok az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.
    Az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is – automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-vakcina is elérhető – írták.
    Kitértek arra is, hogy Magyarország megnyitotta az oltás lehetőségét a határ mentén élők számára is, ezzel növelve az ország járvány elleni védettségét.
    Emlékeztettek arra is, hogy a kórházakban, szakrendelőkben és háziorvosi rendelőkben továbbra is kötelező a maszkviselés. Felidézték azt is, hogy a kormány nemzeti konzultációt indított, amelyben kikéri a magyar emberek véleményét a járvány utáni életről, többek között a gazdaság újraindítását, a munkahelyek védelmét, és a családok további támogatását érintő kérdésekben.
    A tájékoztatóban arról is írtak, hogy elérhető az uniós oltási igazolás az EU-n belüli utazásokhoz. Azok az állampolgárok, akik unión belüli utazást terveznek, digitálisan letölthetik az uniós Covid-igazolást az EESZT lakossági portáljára belépve. Felhívják a figyelmet, hogy ez az igazolás nem minősül úti okmánynak és hivatalból nem küldik ki.
    Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (144 499) és Pest megyében (112 241) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (46 757), Győr-Moson-Sopron (44 493) és Hajdú-Bihar megye (42 635). A fertőzésben legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna, 17 792 fertőzöttel.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Koronavírus – 6,422 millió a beoltottak, 878 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 11 beteg

tk_arpad

6,422 millió a beoltottak, 867 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 7 beteg

tk_arpad

Koronavírus – 6,422 millió a beoltottak, 830 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 31 beteg

tk_arpad

6,421 millió a beoltottak, 1597 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 32 beteg

tk_arpad

6,418 millió a beoltottak, 11 392 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 46 beteg

tk_arpad

Megérkezett Magyarországra az első szállítmány az új koronavírus elleni vakcinából

tk_arpad

6,4 millió a beoltottak, 2063 az új fertőzött száma, a múlt héten elhunyt 40 beteg

cs3_admin

6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg

cs3_admin

Először jelentettek halálozásokat Sanghajból a város lezárása óta

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább