Gazdaság Térség

Magyarország jól halad a klímavédelmi célok megvalósításában

A koronavírus-járvány ellenére Magyarország jól halad a klíma- és környezetvédelmi akciótervben foglaltak megvalósításában – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára szerdán Szegeden.

    Steiner Attila – aki a rendezvényen átadta a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft. által vásárolt három elektromos autót – közölte: 2020 nyarán iktatták törvénybe, hogy 2050-re Magyarország klímasemleges lesz; tavaly februárban meghirdették a klíma- és környezetvédelmi akciótervet is.
    2016 óta 20 milliárd forinttal támogatták a tisztán elektromos hajtású járművek beszerzését, aminek köszönhetően idén januárban már több mint 25 ezer zöld rendszámú autó futott az utakon – tette hozzá.
    A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat Szeged városával együttműködve szeretne a Belvedere-palotával szemközti területen egy elektromos autótöltőt létesíteni, ahol az önkormányzathoz e-autóval érkezők az ügyintézés ideje alatt díjmentesen tölthetnék a járműveiket – mondta Gémes László, a megyei önkormányzat elnöke.

MTI, fotó: Rosta Tibor



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor

Farkas Sándorral is tárgyalt Navracsics Tibor Szegeden

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak figyelem! Életbe lépett a „vörös kód”!

Szabó Viktor

A Szentest és Csongrádot útba ejtő Volánbuszokat is élőben követheti a telefonján

Szabó Viktor

Szentesre és Csongrádra is markáns lehűlés érkezik

Szabó Viktor

Boldog új évet, Cs3.hu Család!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak, érdemes még ma teletankolni a verdát!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább