Balástya

Biztonságos kamionparkoló épül Balástyán

Magyarországon először Balástyán épül Európai Uniós szabvány szerinti biztonságos kamionparkoló.

A Transz-Depar Kft. 2000 óta foglalkozik vendéglátással és kamion parkoló üzemeltetésével. Emellett 2009-ben szálloda építésébe kezdett az M5 autópálya közvetlen közelében, a Balástyai lehajtónál ami 2015-óta folyamatosan működik.

A Transz-Depar Kft. a már korábban kidolgozott tervek előírások szerinti továbbfejlesztését követően 2019. évben Európai Uniós támogatásra pályázott, egy úgynevezett „Minősített Biztonságos Kamion Parkoló” létrehozására. A benyújtott tervezetet, valamint a kapcsolódó tanulmányt az ügynökség, támogatásra alkalmasnak minősítette.

A projekt szerint körül belül 24.000 m2 területű, EU által elfogadott szabványoknak megfelelő, szigorúan minősített biztonsági és vagyonvédelmi feltételekkel rendelkező őrzött, komfortos kamionparkoló kialakítása valósul meg. A megvalósítási időszak 2020. decembertől 2022. június tart.

A beruházásról Ujvári László polgármester is egyeztetett Suleyman Tasci ügyvezetővel, aki a megbeszélés után elmondta, fontosnak tartja, hogy a Family Hotel megépítését követően újabb nagyszabású projektbe vág bele a vállalkozás. Kiemelte, sokat dolgoztak együtt a szálloda megépítésének ügyében, amiben nagy feladatot jelentett a környezetvédelmi szakhatóságok engedélyeinek megszerzése. Fontosnak tartotta még elmondani, hogy a vállalkozás hat éve biztosít munkalehetőséget a balástyaiak számára. Jelenleg 37 fő dolgozik a vállalkozás alkalmazásában, ez a létszám a projektnek köszönhetően akár másfélszeresére is növekedhet.

balastya.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Munkában a tűzoltók: Nyitott garázs égett Balástyán

Szabó Viktor

A hétvégén még a kerítés is kolbászból lesz Balástyán

Szabó Viktor

A balástyaiak törik legjobban a kukoricát

Szabó Viktor

Határon túli barátokkal ápolták a hagyományokat Balástyán

Szabó Viktor

Nemzetközi Folkfesztivált rendez Balástya

Szabó Viktor

Épül az iskolai konyha tetőszerkezete Balástyán

tk_arpad

40 jármű ütközött 15 balesetben az M5-ös autópályán (frissítve)

cs3_admin

Csontokat találtak a közelmúltban egy balástyai tanya falában

cs3_admin

Nagy Feró lesz a pénteki sztárvendég a balástyai Böllérfesztiválon

tk_arpad