Vélemény

„Össztüzet” kaptunk, megint

Ezekben a napokban ismét címlapokra került a Sargentini jelentés, amelynek megszavazása kapcsán döntésre jutott az Európai Bíróság. A döntés szerint a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyása jogszerű volt, a 7-es cikkely szerinti eljárás megindítására irányuló Európai Parlamenti döntés meghozatala során minden rendben volt. Hát … ami a horgászegyesületi közgyűlésen mindenki számára nyilvánvalóan nem elfogadható, az az Európai Parlamentben pont megfelelő.

Értjük mi ezt.

De nem ez a lényeg: a Sargentini jelentés a bírósági döntéssel ismét népszerű téma lett. Ki lehet pellengérezni Magyarországot, ami bizonyos országokban és bizonyos haladó körökben a napi ima helyébe lépő szertartás lett.

Magyarországon az utóbbi tíz évben évente négy-öt alkalommal szűnt meg a sajtószabadság, és került végveszélybe a jogállamiság. Már ha az Európai Parlament döntéseit, állásfoglalásait, jelentéseit nézzük.

De mit is tartalmaz a Sargentini jelentés?

Valaki a hátsó sorból?

Bevallom én sem olvastam el annak idején, pedig bizony érdekesnek találtam, mikor végül rászántam magam.

Röviden összefoglalva:

„A főbb aggályok az alkotmányos és a választási rendszer működésével, az igazságszolgáltatás és más intézmények függetlenségével, a bírák jogaival, a korrupcióval és az összeférhetetlenséggel, a magánélet védelmével és az adatvédelemmel, a véleménynyilvánítás szabadságával, a tudományos élet szabadságával, a vallásszabadsággal, az egyesülési szabadsággal, az egyenlő bánásmódhoz való joggal, a kisebbségekhez tartozó személyek, köztük a romák és a zsidók jogaival, valamint a kisebbségekkel szembeni gyűlölködő kijelentésekkel szembeni védelemmel, a migránsok, menedékkérők és menekültek alapvető jogaival, valamint a szociális jogokkal kapcsolatosak.” (Részlet a 4.7.2018. számú jelentés, közkeletű elvezéssel Sargentini jelentés1. pontjából.)

A felsorolás nem kifejezetten biztató, de az ördög, mint mindig, itt is a részletekben van – mint látni fogjuk nem is annyira ügyesen – elbújtatva.

Ezeket a témaköröket ezért érdemes egyenként megvizsgálni, így látható igazán, hogy a politikai véleménykülönbségeket miként szeretné a liberális-baloldali politikai blokk felszámolni, a politikai vitát hogyan kívánják jogi úton elfojtani.

Moderari

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Hámori Tamás: Ezeknek tényleg van jó vastag bőr az orcáján!

cs3_admin

Szentesi Zöldi László: Magyar érdek

cs3_admin

Kötter Tamás: Ez nem az én városom!

cs3_admin

Hámori Tamás: Gyurcsány a pofátlanság világbajnoka

cs3_admin

Moderari: A „Szankciók”-ról

cs3_admin

Pilhál György: Űr marad utána

cs3_admin

Hámori Tamás: A DK nem változik

cs3_admin

Constantinovits Milán: Most sem kap könnyű küldetést az Orbán-kormány

cs3_admin

Moderari: Keresztények vagyunk ….

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább