Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc nyári leves receptemet, ami egyszerű, gyors és nagyon finom étel.
A recept 4 adagra:
Hozzávalók:
2 szelet görögdinnye , 2 dl vörösbor/opcionális/,
2 evőkanél citromlé, 6 darab szegfűszeg
2 teáskanál őrölt fahéj, 2 dl tejszín, 4 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor, 6 db szegfűszeg, 2 evőkanál rum, 3 dkg mazsola,
Elkészítés:
Jól lehűtött görögdinnyéből karalábévájóval 20-30 db golyót vájunk és félretesszük a tálaláshoz. A többi dinnyét mag nélkül kikaparom a héjról. A dinnyehúst egy keverőtálba teszem majd hozzáadom a cukrot, citromlevet a vörösbort a fahéjat és a vaníliás cukrot és a tejszínt. Botmixerrel összekeverem. Ezután beleteszem a szegfűszeget. Amikor elkészülök vele akkor beteszem a hűtőbe 2-3 órára a dinnyegolyókkal és a rumba áztatott mazsolát.
Tálalás :
Tányérba teszünk levest, majd a dinnyegolyókat és a mazsolát. Lehet díszíteni tejszínhabbal, mazsolával és mentával.
Jó étvágyat.