Csongrád

A héten többször is gyérítik a szúnyogokat Csongrádon

A héten többször is gyérítik a szúnyogokat Csongrádon, amelyek költségét a Csongrád Városi Önkormányzat viseli.

Kedden az légi kémiai szúnyoggyérítést tartottak Csongrádon 800 ha belterületen, a munkát a SZEMP AIR Légiszolgáltató Kft. végezte el. Szintén a kedden a légi irtást melegködös földi kémiai szúnyoggyérítés egészítette ki a Városellátó Intézmény kivitelezésében.

Szerdán légi biológiai szúnyoggyérítés történik a nappali órákban a Tisza folyó bal parti ártéri szakaszán a Mámai holtágtól egészen a Csongrádi Kisrét vonaláig. A kezelés granulált biológiai fehérje preparátummal történik, amely csak a szúnyoglárvák ellen hatékony.

2021. június 17-én, csütörtökön légi kémiai szúnyoggyérítés történik az Öregszőlők útja-Ipari Parki út-Mária út-Bokros part zártkerti-külterületi részen mintegy 1400 ha területen. A felhasznált vegyszer DELTASECT PLUS 1,2 ULV, a szer MÉHEKRE VESZÉLYES. Kérik a területen érintett méhészeket állományuk elzárására a kezelés időpontjában.

2021. június 18-án, pénteken ismételten belterületi légi kémiai szúnyoggyérítésre kerül sor 800 ha belterületen. A légi kémiai szúnyoggyérítés a napnyugta előtt 1,5 órával kezdődik várhatóan. A légi kezelést földi kémiai kezelés egészíti ki. Tartalék napok: a főnapot követő 2 nap (06.19-20.) ugyanabban a napszakban.A vegyszer neve: DELTASECT PLUS 1,2 ULVA vegyszer emberre és melegvérű állatokra veszélytelen, MÉHEKRE VESZÉLYES! A légi kémiai és biológiai kezeléseket a SZEMP Air Kft. végzi. A 24. heti összes fent leírt kezelés költségét a Csongrád Városi Önkormányzat viseli.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Alvó barátnőjét lopta meg Csongrádon egy férfi

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Újabb húsvéti varázslat Csongrádon

Szabó Viktor

Hivatalos: Gyovai Zsolt a Fidesz-KDNP csongrádi polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Kigyulladt egy nyaraló nádteteje Csongrád külterületén

Szabó Viktor

Vadászgépek érkeznek Szentes és Csongrád fölé

Szabó Viktor

Csongrádra is fáj a foga Gyurcsány elvtelen emberének

Szabó Viktor

A csongrádi zsaruk elől nincs menekvés: felgyői tolvajt fogtak az egyenruhások

Szabó Viktor

A szentesieknek és csongrádiaknak is elérhetők az adóbevallási tervezetek – mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Szabó Viktor