Koronavírus

Meghalt 7 beteg, 206-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

COVID-19 Coronavirus

Meghalt 7, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 206 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön, kiemelve: eddig 5 311 475 embert oltottak be Magyarországon, közülük 4 112 876-an már a második adag vakcinát is megkapták.

    A kormányzati portálon azt írták: 806 591-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 29 896-ra, a gyógyultaké 722 296-ra emelkedett.
    Az aktív fertőzöttek száma 54 399. Kórházban 481 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 57-en vannak lélegeztetőgépen.
    Hatósági házi karanténban 6189-en vannak, a mintavételek száma 5 948 874-re nőtt.
    Kiemelték, hogy az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően sikerült letörni a járvány harmadik hullámát, az 5 millió beoltott elérésével életbe lépett az újraindítás újabb fokozata. Ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, “hiszen a vírus még itt van” – figyelmeztettek.
    Továbbra is minden olyan helyen kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedésben és az üzletekben is – írták.
    Közölték: június közepétől újabb enyhítés lép életbe. Június 14-étől már falunapot is lehet tartani, és a koronavírus ellen védett ember felügyelete alatt 18 év alattiak is részt vehetnek a zenés, táncos rendezvényeken. Az erről szóló kormányrendelet-módosítások kedden jelentek meg a Magyar Közlönyben.
    Ötezer lakosúnál kisebb település szabadtéri falunapján védettségi igazolvány nélkül is részt lehet venni, de ott legfeljebb 1500 ember tartózkodhat egy időben – hívták fel a figyelmet.
    “Az enyhítések részei az élet újraindításának, amelyben Magyarország a magas átoltottságnak köszönhetően hetekkel megelőzte az európai országok nagy részét” – emelték ki.
    Felhívták a figyelmet arra, hogy Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás beadatása ezért is fontos.
    Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényesen regisztráltak pedig interneten is foglalhatnak időpontot oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.
    Az online időpontfoglalóban jelenleg Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik, valamint bizonyos oltópontokon Janssen- és Moderna-oltás érhető el – közölték.
    Az érvényes regisztrációval rendelkező, de még be nem oltott 16-18 évesek is automatikusan tudnak foglalni Pfizer-oltást – tették hozzá.
    Hangsúlyozták: Magyarország továbbra is második az uniós “oltási ranglistán”. A magyar lakosság 54,4 százaléka már megkapta az oltást, szemben az uniós 41,5 százalékos átlaggal. A regisztráltak száma 5,309 millió és 92 százalékuk már fel is vette az oltást – tették hozzá.
    Müller Cecília országos tisztifőorvos levélben köszöni meg a háziorvosoknak az eddig végzett intenzív oltási tevékenységet, és arra kéri őket, hogy ösztönözzék a regisztrációra és az oltás felvételére a praxisukhoz tartozó még be nem oltottakat – írták.
    Jelezték, mobiltelefonra ingyenesen letölthető a védőoltást igazoló alkalmazás, amely alkalmas a védettségi igazolvány kiváltására.
    A kormány szerdai döntéseiről a csütörtöki kormányinfón számolnak be – írták.
    Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (143 886) és Pest megyében (111 850) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (46 493), Győr-Moson-Sopron (44 386) és Hajdú-Bihar megye (42 543). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (17 735).

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Koronavírus – 6,422 millió a beoltottak, 878 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 11 beteg

tk_arpad

6,422 millió a beoltottak, 867 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 7 beteg

tk_arpad

Koronavírus – 6,422 millió a beoltottak, 830 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 31 beteg

tk_arpad

6,421 millió a beoltottak, 1597 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 32 beteg

tk_arpad

6,418 millió a beoltottak, 11 392 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 46 beteg

tk_arpad

Megérkezett Magyarországra az első szállítmány az új koronavírus elleni vakcinából

tk_arpad

6,4 millió a beoltottak, 2063 az új fertőzött száma, a múlt héten elhunyt 40 beteg

cs3_admin

6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg

cs3_admin

Először jelentettek halálozásokat Sanghajból a város lezárása óta

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább