Csanytelek

Helynév-történeti kirándulás Csanyteleken

A csanyteleki Polgárőr Egyesület kezdeményezésére (Borda János: Falunk helyneveiről – Csanytelek című helytörténeti tanulmánya alapján), megrendezésre került a falu történelmi múltú helyneveinek eredetét végigkövető kirándulás. A “traktoros  határjárást” – melyen a Szent László Általános Iskola tanulóin, pedagógusain kívül még számos érdeklődő vett részt – az ötletadó könyv írója, Borda János  vezette.

Délidőben a kirándulók a helyszínre kiszállított meleg ebédben részesültek. A körúton a múltidéző tájékoztatás mellett sor került a tájegység védendő madárvilágának, természeti értékeinek megismertetésére is. Tekintettel a nagy érdeklődésre, már formálódik egy következő helynév-történeti kirándulás lehetősége is. Az esemény szervezéséért és biztosításáért külön köszönet illeti Bernát János polgárőr parancsnokot!

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Közlekedésbiztonsági nap nem csak gyerekeknek

cs3_admin

Tarolt a Sulisztár Csanyteleken

cs3_admin

A csongrádi rendőrök elfogtak egy 18 éves fiatalt, aki betört több házba Csanyteleken

cs3_admin

Csanytelekre és Tömörkényre már megérkeztek az első gólyák

cs3_admin

A gasztronómiáé volt a főszerep Csanyteleken

cs3_admin

Karácsonyi koncert egy kis meglepetéssel Csanyteleken

cs3_admin

Vajdasági testvértelepülése lett Csanyteleknek

cs3_admin

Karantén záró és csapatépítő tréninget tartottak Csanyteleken

cs3_admin

Rekord számú elsőáldozó Csanyteleken

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább