Csanytelek

Helynév-történeti kirándulás Csanyteleken

A csanyteleki Polgárőr Egyesület kezdeményezésére (Borda János: Falunk helyneveiről – Csanytelek című helytörténeti tanulmánya alapján), megrendezésre került a falu történelmi múltú helyneveinek eredetét végigkövető kirándulás. A “traktoros  határjárást” – melyen a Szent László Általános Iskola tanulóin, pedagógusain kívül még számos érdeklődő vett részt – az ötletadó könyv írója, Borda János  vezette.

Délidőben a kirándulók a helyszínre kiszállított meleg ebédben részesültek. A körúton a múltidéző tájékoztatás mellett sor került a tájegység védendő madárvilágának, természeti értékeinek megismertetésére is. Tekintettel a nagy érdeklődésre, már formálódik egy következő helynév-történeti kirándulás lehetősége is. Az esemény szervezéséért és biztosításáért külön köszönet illeti Bernát János polgárőr parancsnokot!

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Karácsonyi koncert egy kis meglepetéssel Csanyteleken

cs3_admin

Vajdasági testvértelepülése lett Csanyteleknek

cs3_admin

Karantén záró és csapatépítő tréninget tartottak Csanyteleken

cs3_admin

Rekord számú elsőáldozó Csanyteleken

cs3_admin

Elindult a horgászverseny sorozat Csanyteleken

cs3_admin

Elkészült a csanyteleki Nepomuki Szent János templom harmadik csillárja

cs3_admin

Ökoturisztikai fejlesztés a Csaj-tónál

cs3_admin

Virágosítottak és májusfát állítottak a csanyteleki Őszikék Nyugdíjas Egyesület tagjai

cs3_admin

Megújul a csanyteleki könyvtár

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább