Csanytelek

Helynév-történeti kirándulás Csanyteleken

A csanyteleki Polgárőr Egyesület kezdeményezésére (Borda János: Falunk helyneveiről – Csanytelek című helytörténeti tanulmánya alapján), megrendezésre került a falu történelmi múltú helyneveinek eredetét végigkövető kirándulás. A “traktoros  határjárást” – melyen a Szent László Általános Iskola tanulóin, pedagógusain kívül még számos érdeklődő vett részt – az ötletadó könyv írója, Borda János  vezette.

Délidőben a kirándulók a helyszínre kiszállított meleg ebédben részesültek. A körúton a múltidéző tájékoztatás mellett sor került a tájegység védendő madárvilágának, természeti értékeinek megismertetésére is. Tekintettel a nagy érdeklődésre, már formálódik egy következő helynév-történeti kirándulás lehetősége is. Az esemény szervezéséért és biztosításáért külön köszönet illeti Bernát János polgárőr parancsnokot!


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Eltűnés miatt keresnek egy 16 éves csanyteleki lányt

tk_arpad

Rendőrkézen a csanyteleki tolvaj

tk_arpad

Megregulázták a „falu bikáját”a Csanyteleki Falunapon

tk_arpad

Rendőrkézen a csanyteleki tolvaj

tk_arpad

Eltűnt egy csanyteleki testvérpár – a rendőrség a lakosság segítségét kéri

tk_arpad

Virágos Falunap Csanyteleken

cs3_admin

Közlekedésbiztonsági nap nem csak gyerekeknek

cs3_admin

Tarolt a Sulisztár Csanyteleken

cs3_admin

A csongrádi rendőrök elfogtak egy 18 éves fiatalt, aki betört több házba Csanyteleken

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább