Kék Hírek Szentes

Több üzletbe is betörtek és törtek-zúztak Szentesen

A Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást azzal az öt fiatallal szemben, akik a tavalyi évben több hónapon keresztül követtek el különböző vagyon elleni bűncselekményeket a Kurca-parti városban.

A rendőrségre 2020 júliusában érkezett először bejelentés, hogy egy zárt raktárhelyiségbe ismeretlenek behatoltak. Ott céltalanul összetörték az épületben tárolt irodabútorokat, berendezési tárgyakat, továbbá ajtókat és ablakokat rongáltak meg, ezzel csaknem másfél forint kárt okozva.

A városban augusztustól októberig az ismeretlenek több zárt és nyitott ingatlanba – köztük egy belvárosi dohányboltba – is behatoltak, vagy megkíséreltek bejutni ahonnan készpénzt, dohányárut, kerékpárokat, egyéb vagyontárgyakat és személyes okmányokat próbáltak eltulajdonítani vagy el is vittek, mintegy százötvenezer forint értékben.

A nyomozás során elvégzett eljárási cselekmények, továbbá adatgyűjtések eredményeként a rendőrök látókörébe került négy helybeli fiú, két 19, egy 16 és egy 15 éves, továbbá egy csongrádi 16 éves fiatal is, akik a bűncselekmények elkövetésével gyanúsíthatók.

A feltételezett elkövetőket gyanúsítottként hallgatták ki több rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás, nagyobb kárt okozó rongálás és csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Az eljárás iratait a nyomozók a napokan megküldték vádemeléssel, az illetékes ügyészség részére.

police.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

1,5 milliót lopott egy nő az ismerősétől Szentesen

Szabó Viktor

Alvó barátnőjét lopta meg Csongrádon egy férfi

Szabó Viktor

Elkapták az Olvasó nő megrongálóját, aki lopott és drogozott is

Szabó Viktor

Bozó Zoltán: a jelenben élünk, de a jövőben gondolkodunk

Szabó Viktor

Táncház volt Szentesen, a Kossuth téren + VIDEÓ!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Könnyen JÖSZ, könnyen mész

Szabó Viktor

Oldalára borult egy kisbusz Szentes közelében, teljes útzár van!

Szabó Viktor

Vért adtak a Zsoldos diákjai, tanárai

Szabó Viktor