Csanytelek

Rekord számú elsőáldozó Csanyteleken

A vasárnapi Szentmise keretében elsőáldozást tartottak Csanyteleken, rekord számú (10 gyermek) elsőáldozóval. Az ünnepségre megtelt a templom, a szentmisét Csanytelek plébánosa Imre Atya celebrálta, és egyúttal megköszönte a hívőknek a sok támogatást, amellyel szebbé tették az ünnepséget. 

Elsőáldozó minden olyan katolikusként megkeresztelt ember lehet, aki a 7. életévét betöltötte (ill. az értelem használatára eljutott), kellő felkészítésben (hitoktatásban) részesült, és a szentgyónását elvégezte. Rendkívüli esetben hamarabb is részesedhet valaki az elsőáldozásban, ha valóban megértette azt, hogy mit jelent Krisztus testét magához vennie. Magyarországon az általános szokás az, hogy a harmadikos gyermekek lesznek elsőáldozók, miután már legalább két éve hittanra jártak, és részt vettek a vasárnapi szentmiséken.

Cs3


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Eltűnés miatt keresnek egy 16 éves csanyteleki lányt

tk_arpad

Rendőrkézen a csanyteleki tolvaj

tk_arpad

Megregulázták a „falu bikáját”a Csanyteleki Falunapon

tk_arpad

Rendőrkézen a csanyteleki tolvaj

tk_arpad

Eltűnt egy csanyteleki testvérpár – a rendőrség a lakosság segítségét kéri

tk_arpad

Virágos Falunap Csanyteleken

cs3_admin

Közlekedésbiztonsági nap nem csak gyerekeknek

cs3_admin

Tarolt a Sulisztár Csanyteleken

cs3_admin

A csongrádi rendőrök elfogtak egy 18 éves fiatalt, aki betört több házba Csanyteleken

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább