Csanytelek

Rekord számú elsőáldozó Csanyteleken

A vasárnapi Szentmise keretében elsőáldozást tartottak Csanyteleken, rekord számú (10 gyermek) elsőáldozóval. Az ünnepségre megtelt a templom, a szentmisét Csanytelek plébánosa Imre Atya celebrálta, és egyúttal megköszönte a hívőknek a sok támogatást, amellyel szebbé tették az ünnepséget. 

Elsőáldozó minden olyan katolikusként megkeresztelt ember lehet, aki a 7. életévét betöltötte (ill. az értelem használatára eljutott), kellő felkészítésben (hitoktatásban) részesült, és a szentgyónását elvégezte. Rendkívüli esetben hamarabb is részesedhet valaki az elsőáldozásban, ha valóban megértette azt, hogy mit jelent Krisztus testét magához vennie. Magyarországon az általános szokás az, hogy a harmadikos gyermekek lesznek elsőáldozók, miután már legalább két éve hittanra jártak, és részt vettek a vasárnapi szentmiséken.

Cs3

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Tarolt a Sulisztár Csanyteleken

cs3_admin

A csongrádi rendőrök elfogtak egy 18 éves fiatalt, aki betört több házba Csanyteleken

cs3_admin

Csanytelekre és Tömörkényre már megérkeztek az első gólyák

cs3_admin

A gasztronómiáé volt a főszerep Csanyteleken

cs3_admin

Karácsonyi koncert egy kis meglepetéssel Csanyteleken

cs3_admin

Vajdasági testvértelepülése lett Csanyteleknek

cs3_admin

Karantén záró és csapatépítő tréninget tartottak Csanyteleken

cs3_admin

Helynév-történeti kirándulás Csanyteleken

cs3_admin

Elindult a horgászverseny sorozat Csanyteleken

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább