Csanytelek

Elindult a horgászverseny sorozat Csanyteleken

Az idei év első horgászversenyén több mint 1500 kg hal került mérlegelésre a Csanyteleki Sporthorgász Egyesület mérlegelésén. A Csaj tavon megrendezett versenyre 45 jelentkező dobta be a horgot, ahol 2 különféle kategóriában is lehetett nevezni.

Viszonylag sokat kellett várni a versenyek elindításáig, de az év felénél, már adódott lehetőség egyes sportesemények megrendezésére. Az idei első nyílt horgászverseny a Csanykupa volt. A 2 napos esemény szombaton kezdődik, majd ezt követi vasárnapi Szabó Zoltán Emlékverseny, mely ettől az évtől továbbra ezzel az elnevezéssel lesz meghirdetve. A visszatérő verseny minden évben meghívásos, amelyre bárki benevezhet. Az év első nyitó megmérettetésén két kategóriában lehetett nevezni, ami újdonság. A „feeder” és az „úszós” kategóriára összesen 45-en adták le a jelentkezésüket, amely a 3 fős összeállítás esetében 15 csapat nevezését jelentette. A verseny 2 napon át tart, amelyen ez idő alatt, több mint 1500 kg halat fogtak a versenyzők, az átlag pedig 20 kg feletti volt. Elsősorban pontyfogó versenyről beszélünk, ez a halfajta kerül mérlegelésre a kárász mellett. Természetesen, ha más hal kerül a horogra, azt visszaengedjük a halállomány védelmében, mondta el, Németh Sándor a Csanyteleki Sporthorgász Egyesület képviselete nevében. A 4 órás verseny keretein belül, minden csapat sajátos bevált technikát alkalmaz, melyet a helyi adottságoknak megfelelően használnak. A Csaj tó kiválóan alkalmas versenyek megrendezésére. A halállomány széles körű és megfelelő mennyiségű illetve az elengedhetetlen nyugodt légkör is adott. A 4 óra nem rövid idő, de ezalatt a versenyzőknek minden tudományukat be kell vetniük ahhoz, hogy a verseny végére, minél nagyobb tömegű halmennyiséggel mérlegeljenek. A nap egy közös vacsorával és beszélgetéssel zárul, ahol van lehetőség a tapasztalatcserére, illetve a horgászsport szerelmesei egy-egy ilyen alkalommal együtt egy helyen hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek. Az országos lefedettséggel bíró verseny népszerűségét, többek között az ideális környezet, a baráti társaságok, és a családis jelleg biztosítja. A következő megmérettetésre sem kell sokat várni, hiszen június 26-27-én újabb egy 24 órás pontyfogó verseny megrendezésére kerül sor, amelyre már most várják s szervezők a jelentkezőket.  A versenyre szintén 3 fős csapatokkal lehet majd nevezni. A visszatérő közkedvelt esemény egyik új eleme az idei évben, hogy a horgász dönti el, milyen technikát választ. Eddig csak „úszós” technika alkalmazására volt lehetőség, most azonban a „feeder” technika is bevetésre kerülhet. Az új módszer lehetősége mellett, az is nagyon vonzó lehet a verseny szempontjából, hogy nem ritka a 150 kg feletti átlagfogás sem. A nevezéseket mihamarabb várja a Csanyteleki Sporthorgász Egyesület, a létszámkorlát miatt, hiszen 15 csapat nevezését tudják fogadni. Ezzel az eseménnyel még nem ér véget a versenyszezon. Aki esetlegesen lemaradna, szeptember 11.-én szintén egy országos nyílt verseny keretein belül, egyéni versenyre is lesz lehetőségük a horgászoknak.

T.G.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Tarolt a Sulisztár Csanyteleken

cs3_admin

A csongrádi rendőrök elfogtak egy 18 éves fiatalt, aki betört több házba Csanyteleken

cs3_admin

Csanytelekre és Tömörkényre már megérkeztek az első gólyák

cs3_admin

A gasztronómiáé volt a főszerep Csanyteleken

cs3_admin

Karácsonyi koncert egy kis meglepetéssel Csanyteleken

cs3_admin

Vajdasági testvértelepülése lett Csanyteleknek

cs3_admin

Karantén záró és csapatépítő tréninget tartottak Csanyteleken

cs3_admin

Helynév-történeti kirándulás Csanyteleken

cs3_admin

Rekord számú elsőáldozó Csanyteleken

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább