Vélemény

Trombitás Kristóf: Kiszivárgott rendőrségi információk: az antifa a legfenyegetőbb szervezet

„A közismert jobboldali publicista, Andy Ngo közölt Twitter-oldalán egy rendkívül érdekes bejegyzést. Elmondása szerint múlt héten orosz hackerek feltörték az Egyesült Államok szövetségi fővárosának, Washington D.C. központi rendőrségének az információs rendszerét. De mielőtt erről beszélnénk, ugye emlékeznek még, miként minősítette az egyik elnökjelölti vitán Joe Biden az antifa-mozgalmat? Azt mondta róluk, hogy az antifa egy idea, elképzelés, nem szervezet.

Erre még Donald Trump sem tudott mást reagálni, csak reflexből annyit mondott, ne már, biztos csak viccelsz. Úgy tűnik, egy újabb demokrata mítoszról derült ki, hogy egyértelmű hazugság. A rendőrség rendszerében ugyanis egyértelmű információkat találtak a hackerek arra, hogy a rendfenntartó erők külön kiképzést kapnak arról, mi az antifa célja és taktikája. Az alábbiakban konkrét idézetek következnek a napvilágra kerültekből. Még egyszer hangsúlyozzuk: ezek a rendőrség által megfogalmazott mondatok.

Az antifa egy mozgalom, melynek tagjai szélsőbaloldali, antifasiszta, militáns csoportok, szerte az Egyesült Államokból. Központi ismertetőjelük az akcionalitásuk. Számtalan taktikával élnek, ezek közé tartozik a digitális aktivizmus, rongálás, verbális erőszak és mindazok zaklatása, akik szerintük fasiszták, rasszisták vagy szélsőjobboldaliak. Javarészt antikapitalisták és döntően szélsőbaloldaliak, olyan militáns baloldali elemekkel kiegészülve, mint az anarchisták, kommunisták és szocialisták. Fő céljuk a szélsőjobboldal és a fehér felsőbbrendűség elleni közvetlen küzdelem, nem pedig a választásokon való megmérettetés. Ez a szervezet messze a legerőszakosabb azok közül, amelyekkel az elmúlt években találkoztak. Ők felelősek azokért a rongálásokért, amelyek Donald Trump beiktatásakor voltak, ők zaklattak bármilyen Trump-támogatót, lett légyenek azok akár idősek. Nincsenek morális fenntartásaik. Ha nem hiszel abban, amiben az antifa, akkor potenciális célpont vagy számukra.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Frank Füredi: A szabadság hangja

cs3_admin

Apáti Bence: Merkel mutti aggódik

cs3_admin

Bohár Dániel: Magyarnak lenni

cs3_admin

„Össztüzet” kaptunk, megint

cs3_admin

Borsodi Attila: Büszkeség és balítélet – nem térdelünk!

cs3_admin

Lánczi Tamás: A COVID-csapda

tk_arpad

Szentesi Fidelitas: Tisztelt Szentesi Üdülőközpont és Szentesi Önkormányzat!

cs3_admin

Novák Előd: Tolvajokat támogat a Jobbik Újbudán is!

cs3_admin

Rákay Philip: Mégis mikorra esne Feri születésnapja?

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább