Térség

„Közlekedik a család” – vetélkedősorozat

A körültekintő, megfontolt és példamutató közlekedés szabályaival a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt azokat újra és újra átismételniük. Ez a gondolat hívta életre kilenc évvel ezelőtt a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedősorozatot, amelyet azóta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága minden évben megszervez.

A közlekedési ismeretek elmélyítése és a személyi sérüléses balesetek megelőzése érdekében 2021. június 12-én 09.00 órától a Napfény Park Bevásárlóközpont TESCO parkolójában (6729 Szeged, Szabadkai út 7.) szervezzük meg a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőt. A versenyre nevezhet minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6–17 év közötti gyereke(ke)t nevelnek. Továbbjutás esetén a csapat összetétele nem változtatható.

A területi versenyre jelentkezni lehet a verseny honlapján elektronikus úton (kozlekedikacsalad.hu), valamint a mellékelt jelentkezési lap megküldésével vagy személyes átadásával 2021. június 7-ig a 6722. Szeged, Kossuth Lajos sgt. 22-24. címre, továbbá a verseny napján, a helyszínen, személyesen.

A versenyen való részvétel feltétele a helyszíni regisztráción történő megjelenés 2021. június 12-én 08.15 órától 08.45 óráig, utólagosan csatlakozni nincs lehetőség. A területi fordulón csak az vehet részt, aki teljes csapatlétszámmal a verseny kezdetekor versenyzésre alkalmas fizikai és mentális állapotban jelen van a versenyhelyszínen. A versenyen nem vehet részt az, aki alkohol, gyógyszer, drog vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt áll. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vehetnek részt. 18 éven aluli személy kizárólag a törvényes képviselő hozzájárulásával vehet részt a versenyben. A törvényes képviselő felel az általa a versenyre nevezett 18 éven aluli személy mentális és fizikai alkalmasságáért. A versenyre 6 évesnél fiatalabb személy nem nevezhető.

A rendezvényen a családok KRESZ és elsősegély nyújtási tesztet töltenek ki, majd a szülőknek egy ügyességi pályán kell feladatokat végrehajtaniuk személygépkocsival, míg a gyermekek szintén ügyességi feladatokat hajtanak végre kerékpárral. A dobogósok 

I. helyezett: 80.000,- Ft értékű vásárlási utalványt

II. helyezett: 60.000,- Ft értékű vásárlási utalványt

III. helyezett: 40.000,- Ft értékű vásárlási utalványt

nyerhetnek, továbbá a legeredményesebb család Csongrád-Csanád megyét képviseli a verseny országos döntőjén, melyet az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság szakmai iránymutatásával a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szervez 2021. augusztus 27-29. között. Az országos verseny fődíja egy ŠKODA Kamiq személygépkocsi. 

Iskolák versenye

A versenyben részt vevő családok a versenyre történő regisztrációkor meg kell jelöljenek egy iskolát, akit a részvételükkel támogatni kívánnak. Azok az iskolák, akik a versenyhez csatlakoznak, az őket támogató és versenyen résztvevő családok résztvevői létszámának megfelelő pontokat gyűjtenek. Az az iskola, aki a legtöbb pontot gyűjti össze a verseny alatt, az alábbi nyereményben részesülhet: 

  1. helyezett: 500 000 Ft értékű iskolaszer
  2. helyezett: 300 000 Ft értékű iskolaszer
  3. helyezett: 100 000 Ft értékű iskolaszer

A nevezési lap letölthető innen: Nevezési lap (.doc)



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kizártak egy politikust a Fideszből, mert a párt jelöltje ellen indul a választáson

Szabó Viktor

Pályázatok, játszóterek

Szabó Viktor

A Fidesz már nem számít Gémes László munkásságára

Szabó Viktor

Szabó Magda regényének dramatizált változatát mutatják be

Szabó Viktor

Még csak tavasz van, de itt az első tűzgyújtási tilalom Szentes és Csongrád térségében!

Szabó Viktor

Szentesiek, csongrádiak vigyázzatok! Idén a szokásosnál is korábban jöhetnek a kullancsok!

Szabó Viktor

Óvatosan a Szentes, Csongrád és Kistelek környéki utakon (is)!

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Munkácsy, a festőfejedelem musicalt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház

Szabó Viktor