Sándorfalva

Befejeződött a sándorfalvi piactér fejlesztése

Végéhez ért a TOP-2.1.1-15-CS1-2016-00004-es kódszámú „Sándorfalvi piactér fejlesztése, bővítése” című pályázat kivitelezése.

2021. tavaszán befejeződött a piactér építése és felújítása, amely során nagy változásokon esett át Sándorfalva központja.

A Sándorfalva Városi Önkormányzat a projekt megvalósítására 299 999 990 forint támogatást nyert, melyhez nettó 88 269 971 Ft többlet támogatást ítélt meg a Közreműködő Szervezet. Így a projekt összköltségvetése nettó 388 269 961 forint lett.

A következő épületekkel bővült a piactér: négy üzlethelyiségből álló épülettel, amely egyenként 45 négyzetméteres. A piaccsarnokot a régi gabonatároló épületéből alakították ki, amelyből az árusító tér 247 négyzetméter. Eme épület mögé került a 830 négyzetméteres fedett és kövezett árusító tér, ami jóval nagyobb a régi piactér fabódés sorainál. Az új piactér nem pusztán esztétikus és modern lett, hanem még környezetbarát is, ugyanis az épületek többsége napelemekkel lett felszerelve. A felújított piactér egyéb programoknak is helyszíne lehet.

A területen infrastrukturális fejlesztéseket is végrehajtottak, több vízvételi pont, térvilágítás került kialakításra, hulladékgyűjtő épület áll rendelkezésre, valamint több kerékpártároló került kiépítésre.

Az új piacot a használatbavételi engedély megszerzését követően vehetik birtokba az árusok és a vásárlók.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Újabb kiállítást nyílt a sándorfalvi Galéria Medicinában, amelyen ezúttal is komoly témát boncolgatnak a festmények

Szabó Viktor

Átadták a sándorfalvi szupermenzát

Szabó Viktor

Aláírásokkal került közelebb Sándorfalva a felújított kerékpárúthoz

Szabó Viktor

Példamutatásból jeles: Sándorfalva is segíti a rendőrök munkáját

Szabó Viktor

Robbanások Sándorfalva térségében!

Szabó Viktor

Tragédia kedd reggel! Halálos közlekedési baleset történt Sándorfalva külterületén

Szabó Viktor

Robbanásokra ébredhetnek a sándorfalviak

Szabó Viktor

Rollert lopott Sándorfalván, elfogták

tk_arpad

Befejeződött a „Nádastó Szabadidőpark II. ütemű fejlesztése” című projekt

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább