Sándorfalva

Befejeződött a sándorfalvi piactér fejlesztése

Végéhez ért a TOP-2.1.1-15-CS1-2016-00004-es kódszámú „Sándorfalvi piactér fejlesztése, bővítése” című pályázat kivitelezése.

2021. tavaszán befejeződött a piactér építése és felújítása, amely során nagy változásokon esett át Sándorfalva központja.

A Sándorfalva Városi Önkormányzat a projekt megvalósítására 299 999 990 forint támogatást nyert, melyhez nettó 88 269 971 Ft többlet támogatást ítélt meg a Közreműködő Szervezet. Így a projekt összköltségvetése nettó 388 269 961 forint lett.

A következő épületekkel bővült a piactér: négy üzlethelyiségből álló épülettel, amely egyenként 45 négyzetméteres. A piaccsarnokot a régi gabonatároló épületéből alakították ki, amelyből az árusító tér 247 négyzetméter. Eme épület mögé került a 830 négyzetméteres fedett és kövezett árusító tér, ami jóval nagyobb a régi piactér fabódés sorainál. Az új piactér nem pusztán esztétikus és modern lett, hanem még környezetbarát is, ugyanis az épületek többsége napelemekkel lett felszerelve. A felújított piactér egyéb programoknak is helyszíne lehet.

A területen infrastrukturális fejlesztéseket is végrehajtottak, több vízvételi pont, térvilágítás került kialakításra, hulladékgyűjtő épület áll rendelkezésre, valamint több kerékpártároló került kiépítésre.

Az új piacot a használatbavételi engedély megszerzését követően vehetik birtokba az árusok és a vásárlók.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Autóbusz és személygépkocsi ütközött össze Sándorfalvánál

cs3_admin

Konferencián is bemutatták a sándorfalvi várostörténeti könyvet

cs3_admin

A sándorfalvi lehajtónál személyautóba rohant egy kisteherautó az M43-ason

cs3_admin

Egyre több kupakgyűjtő van Sándorfalván

cs3_admin

A magyar családpolitika eredményei helyben is érezhetők

cs3_admin

Újabb épület lesz a sándorfalvi piacon: aláírták a szerződést a kivitelezővel

cs3_admin

Kupakgyűjtő szívet helyeztek ki Sándorfalva főutcájára

cs3_admin

Megnövekedett hanghatásra kell számítani Hódmezővásárhely és Sándorfalva térségében

cs3_admin

Citerás nyílt nap Sándorfalván

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább