Szentes

280 millió forint támogatást kap Szentes

Farkas Sándor, a körzet országgyűlési képviselője jelentette be, hogy Szentes 280 millió forint támogatást kap a koronavírus utáni újraindításhoz.

A mai Kormányinfón már jelezte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a kormány döntött az önkormányzatok támogatásáról. A miniszter bizakodásának adott hangot, hogy a 2010-es években elkezdett sikeres évtizedet tudja a kormány folytatni.

Ahogy a miniszter fogalmazott, „jelentős adócsökkentést hajtottunk végre a kkv-k helyi iparűzési adójának maximálásával. Ezzel mintegy 150 milliárd forint maradt a vállalkozásoknál, ez hozzájárul a foglalkoztatási adatok javulásához”.

Mint ismeretes, a 25 ezer fő alatti települések automatikus támogatást kaptak, a nagyobb települések pedig egyeztetéseket követően kapnak támogatást. Ezzel a megoldással a kormány közel 23 milliárd forint támogatásról döntött, amiből 1,7 milliárd forint bölcsődék, óvodák, kulturális intézmények felújítását és megépülését szolgálja.

Farkas Sándor, körzetünk országgyűlési képviselője jelentette be, hogy Szentes a megállapodásnak megfelelően 280 millió forintot kap a kormánytól, hogy támogassa a koronavírus utáni újraindítást.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Halálos baleset Szentes mellett (frissítve)

cs3_admin

Három autó ütközött Szentesnél, öten sérültek meg

cs3_admin

Sajtótájékoztató a szentesi kórházban

cs3_admin

Május 13-ig lehet beküldeni az alkotásokat a “Műszaki napon jártam” rajzpályázatra

cs3_admin

Ukránok sérültek meg, amikor autójuknak ütköztek Szentesen

cs3_admin

Egy motoros súlyosan megsérült, amikor autóval ütközött Szentesen

cs3_admin

A szentesi Hungerit tűznél több mint ötven tűzoltó dolgozott

cs3_admin

A vizes úton megcsúszott, több fának neki ütközött, majd a kerékpárútra borult egy autó 

cs3_admin

Megkezdődött az idei versenyszezon a horgászoknál

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább