Szentes

280 millió forint támogatást kap Szentes

Farkas Sándor, a körzet országgyűlési képviselője jelentette be, hogy Szentes 280 millió forint támogatást kap a koronavírus utáni újraindításhoz.

A mai Kormányinfón már jelezte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a kormány döntött az önkormányzatok támogatásáról. A miniszter bizakodásának adott hangot, hogy a 2010-es években elkezdett sikeres évtizedet tudja a kormány folytatni.

Ahogy a miniszter fogalmazott, „jelentős adócsökkentést hajtottunk végre a kkv-k helyi iparűzési adójának maximálásával. Ezzel mintegy 150 milliárd forint maradt a vállalkozásoknál, ez hozzájárul a foglalkoztatási adatok javulásához”.

Mint ismeretes, a 25 ezer fő alatti települések automatikus támogatást kaptak, a nagyobb települések pedig egyeztetéseket követően kapnak támogatást. Ezzel a megoldással a kormány közel 23 milliárd forint támogatásról döntött, amiből 1,7 milliárd forint bölcsődék, óvodák, kulturális intézmények felújítását és megépülését szolgálja.

Farkas Sándor, körzetünk országgyűlési képviselője jelentette be, hogy Szentes a megállapodásnak megfelelően 280 millió forintot kap a kormánytól, hogy támogassa a koronavírus utáni újraindítást.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kövesse velünk élőben a Szentesi gyilkosságokról szóló könyv bemutatóját

Szabó Viktor

Ingyenes robotika szakkör indul Szentesen

Szabó Viktor

Szentesi gyilkosságokat mutatnak be szerdán a könyvtárban

Szabó Viktor

Szentes mellett, Cserebökénynél bukkant fel egy fura madár

Szabó Viktor

Óriási büszkeség: országos HMG-s siker a Kazinczy-versenyen

Szabó Viktor

Baleset a szentesi elkerülőn! – Félpályás útzár van a helyszínen! 

Szabó Viktor

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

Szentesi, csongrádi vállalkozók figyelem, fontos nap lesz a hétfő! 

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor