Szentes

280 millió forint támogatást kap Szentes

Farkas Sándor, a körzet országgyűlési képviselője jelentette be, hogy Szentes 280 millió forint támogatást kap a koronavírus utáni újraindításhoz.

A mai Kormányinfón már jelezte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a kormány döntött az önkormányzatok támogatásáról. A miniszter bizakodásának adott hangot, hogy a 2010-es években elkezdett sikeres évtizedet tudja a kormány folytatni.

Ahogy a miniszter fogalmazott, „jelentős adócsökkentést hajtottunk végre a kkv-k helyi iparűzési adójának maximálásával. Ezzel mintegy 150 milliárd forint maradt a vállalkozásoknál, ez hozzájárul a foglalkoztatási adatok javulásához”.

Mint ismeretes, a 25 ezer fő alatti települések automatikus támogatást kaptak, a nagyobb települések pedig egyeztetéseket követően kapnak támogatást. Ezzel a megoldással a kormány közel 23 milliárd forint támogatásról döntött, amiből 1,7 milliárd forint bölcsődék, óvodák, kulturális intézmények felújítását és megépülését szolgálja.

Farkas Sándor, körzetünk országgyűlési képviselője jelentette be, hogy Szentes a megállapodásnak megfelelően 280 millió forintot kap a kormánytól, hogy támogassa a koronavírus utáni újraindítást.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Fagyállóval mérgezte meg apósát egy szentesi férfi

cs3_admin

Gázrobbanás Szentesen

cs3_admin

Tragédia történt a szentesi strandon

cs3_admin

Összeütközött két személyautó Szentes térségében

cs3_admin

Megemlékezés a forradalom előestéjén

cs3_admin

Csütörtöktől vetíti a szentesi mozi is az ElkXrtuk című filmet

cs3_admin

Kurcába gurult egy autó Szentesen (korábbi becsúszások képgalériái is megtekinthetőek)

cs3_admin

Sportcsillagok: Kőbán Rita lesz a vendég október 16-án, szombaton 17 órától a szentesi színházban

cs3_admin

Két jármű ütközött a szentesi híd előtt

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább