Gazdaság

Londoni elemzők: a magyar gazdaság növekedése előbb kezdődhet, mint a többi közép-európai gazdaságé

Panoramic view of Budapest and Danube river, Hungary. Tourism in Europe, travel concept.

Londoni makrogazdasági elemzők friss előrejelzései szerint a magyar gazdaságban várhatóan előbb kezdődik a kilábalás a koronavírus-járvány okozta sokkból, mint a közép-európai térség többi gazdaságában, és a növekedés üteme jövőre elérheti a 6 százalékot, bár a magyar hazai össztermék (GDP) értéke valószínűleg még 2022-ben is valamelyest elmarad a járvány előtti szinttől.

    Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőműhely, a Capital Economics a tágabb értelemben vett feltörekvő európai térség kilátásairól összeállított, hétfőn bemutatott átfogó helyzetértékelésében hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság “jól tartotta magát” a tavalyi második járványhullám idején, de az idei első negyedévben valószínűleg még csökkent a hazai össztermék, tekintettel a harmadik hullám megfékezését célzó lezárásokra.
    A ház szerint emiatt a második negyedév is még gyengén indult, de a magyarországi oltási program előbbre tart, mint a térség többi országában, a korlátozások feloldása már megkezdődött, így a kilábalás is várhatóan előbb indul, mint a régió többi gazdaságában.

MTI, fotó: EE



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Nagy győzelem: megkezdődött az uniós források folyósítása Magyarországnak

Szabó Viktor

Nagy Márton: brutálisan hatékonyak a kormányzati intézkedések, a kormány már októberre egy számjegyűre csökkentheti a szankciós inflációt

Szabó Viktor

A régióban elsőként Magyarországon nyitott a Shell LNG-töltőállomást

cs3_admin

Belarusz és Magyarország a nehézségek ellenére dolgozik az együttműködés fejlesztésén

cs3_admin

5 milliárd forintért vásárolnak vetőmagot a kiskertekbe

cs3_admin

Húsvét – Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben

cs3_admin

Már nem lassítja az értékesítést a csiphiány

cs3_admin

A magyar gazdaság egyik húzóágazata lehet az IKT-szektor

Pászti Dániel

Kivonul Magyarországról a Jófogás és a Használtautó.hu tulajdonosa

Pászti Dániel

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább