Csongrád

A Körös-torok új slágere a kürtőskalács

Szigeti Szabolcs idén a retro diszkós slágerek mellett újabb slágert hozott a Körös-torokba, a kürtőskalácsot.

A csongrádi Körös-torokban ősztől lelassul az élet, de az idei téli-tavaszi szezonban rengetegen látogattak el az üdülőterületre. Sokan vidékről is csak azért jöttek, hogy megkóstolhassák a Körös-toroki kürtőskalácsot.

A parton lent járva mi is sokszor hosszú sorokkal találkoztunk a Happy Day Hotel előtt, amelynek teraszán Szigeti Szabolcs a feleségével Huff Zsuzsannával, a világbajnok vízilabdázóval sütötték az eredeti erdélyi recept alapján a kürtőskalácsot.

Szigeti Szabolcsot mindenki diszkósként ismeri. Neve egybeforr a Körös-torokéval, amely az otthona is. 6 évig Erdélyben is élt, amit második otthonának tekint. Itt találkozott először a kürtőskaláccsal, amit nagyon megkedvelt és megszeretett és úgy gondolta, hogy jó lenne Csongrádon is meghonosítani.

Kérdésünkre elmondta, hogy eredeti székelykeresztúri recepttel dolgoznak, amelyet csak azért kaptak, hogy az anyaországban is meghonosítják. Több receptet is kipróbáltak előtte, de egyik sem volt olyan jó, mint az eredeti. A recept, amit használnak nem tartalmaz tojást, tejet, margarint.

A koronavírus-járvánnyal jött az ötlet, hogy mi lenne, ha elvitelre is készítenének. Az emberek nagyon jól fogadták a házhoszállítás ötletét. Házhoz nemcsak kürtőskalácsot, hanem pizzát is szállítanak, amit a magyar ízvilágnak megfelelően készítenek. Úgy fogalmazott, hogy a járványnak ez volt számukra a motivációja. Pizza és kürtőskalács mellet elvitelre, szintén erdélyi recept alapján készítenek miccset is.

A házhozszállítás mellett téltől minden szombaton és vasárnap, de most húsvéthétfőn is sütik a Happy Day Hotel teraszán az édességet, színfoltot hozva a Körös-torok életébe.

A kürtőskalácsra építve idén nyáron – ha a járványhelyzet is engedi – a Körös-Torok Kultúrájáért Egyesülettel egy két napos fesztivált is szerveznek, amelyből hagyományt szeretnének létrehozni, ezzel is bővíteni a nyári szezon rendezvényeinek palettáját.

K.I.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesi, csongrádi vállalkozók figyelem, fontos nap lesz a hétfő! 

Szabó Viktor

Vért adtak a csongrádi Sághy diákjai

Szabó Viktor

NYEREMÉNYJÁTÉK! Megnyitja kapuit a Brunnbauer Állatsimogató

Szabó Viktor

Elindult a Csongrádi konzultáció

Szabó Viktor

Égett egy személyautó Csongrádon

Szabó Viktor

Újabb rangos elismerést zsebelt be a csongrádi fotós

Szabó Viktor

Újabb gyöngyszem került elő Gyurcsány csongrádi jelöltjéről

Szabó Viktor

Szúnyoggyérítés lesz Csongrádon

Szabó Viktor

A DK „biszbasszárusa” bejelentkezett „polgi jelöltnek” Csongrádon

Szabó Viktor