Kedves Látogatók!
Megosztom veletek a húsvéti klasszikus páros receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.
A recept 4 adagra
Hozzávalók
Sonkatekercs 12 tekercsre:
12 szelet sonka (gépsonka)
Besamelhez :
5 dkg vaj,2dl tej
3 púpos evőkanál liszt
A töltelékhez :
200 gramm majonézes torma,100 gramm camping sajt
1 teáskanál só,1 teáskanál bors
Elkészítés:
Először besamelt készítünk. Ehhez megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Amikor habosodni kezd, hozzáöntjük a tejet és felforraljuk folyamatos kevergetés mellett. A tejjel lehet szabályozni a sűrűséget. Ezután levesszük langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a majonézes tormát, a krémsajtot, majd sózzuk, borsozzuk és csomómentesre összedolgozzuk. Majd habzsákba tesszük és a szeletelt sonkák egyik felére egy csíkot kinyomunk. Ezután összetekerjük, s tálaljuk.
Töltött tojás/:
A recept 4 adagra
Hozzávalók:
8 db főtt tojás
A töltelékhez :
1 evőkanál majonéz ,2 evőkanál tejföl
1 teás kanál mustár,1 csipet só,1 csipet bors
1 csipet szerecsendió,4 dkg vaj
Elkészítés:
A tojást 10 percig főzzük, majd lehűtjük. Mikor már langyos, akkor levesszük a tojások héját. Majd félbevágjuk és a sárgáját külön tálba tesszük. A tojások sárgáját összekeverjük a majonézzel, mustárral, sóval, borssal, szerecsendióval és a szobahőmérsékletű vajjal. Majd a krémet habzsákba helyezzük és visszatöltjük a félbevágott tojásokba.
Tálalás:
Én salátaleveleken, majonézes burgonyasaláta alapra tálaltam a sonkatekercset és a tojást.
Jó étvágyat.
Forrás: NewGourmetChef