Site icon Cs3.hu

Sonkatekercs és töltött tojás Húsvétra

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek a húsvéti klasszikus páros receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

A recept 4 adagra 

Hozzávalók

Sonkatekercs 12 tekercsre:

12 szelet sonka (gépsonka) 

 Besamelhez

5 dkg vaj,2dl tej 

3 púpos evőkanál liszt

A töltelékhez :

200 gramm majonézes torma,100 gramm camping sajt 

1 teáskanál só,1 teáskanál bors 

Elkészítés:

Először besamelt készítünk. Ehhez megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Amikor habosodni kezd, hozzáöntjük a tejet és felforraljuk folyamatos kevergetés mellett. A tejjel lehet szabályozni a sűrűséget. Ezután levesszük langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a majonézes tormát, a krémsajtot, majd sózzuk, borsozzuk és csomómentesre összedolgozzuk. Majd habzsákba tesszük és a szeletelt sonkák egyik felére egy csíkot kinyomunk. Ezután összetekerjük, s tálaljuk.

Töltött tojás/: 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók:

8 db főtt tojás 

A töltelékhez :

1 evőkanál majonéz ,2 evőkanál tejföl 

1 teás kanál mustár,1 csipet só,1 csipet bors 

1 csipet szerecsendió,4 dkg vaj 

Elkészítés:

A tojást 10 percig főzzük, majd lehűtjük. Mikor már langyos, akkor levesszük a tojások héját. Majd félbevágjuk és a sárgáját külön tálba tesszük. A tojások sárgáját összekeverjük a majonézzel, mustárral, sóval, borssal, szerecsendióval és a szobahőmérsékletű vajjal. Majd a krémet habzsákba helyezzük és visszatöltjük a félbevágott tojásokba. 

Tálalás: 

Én salátaleveleken, majonézes burgonyasaláta alapra tálaltam a sonkatekercset és a tojást. 

Jó étvágyat. 

Forrás: NewGourmetChef

Exit mobile version