Csongrád Szentes

Egy szentesi és egy csongrádi tűzoltó ma húsz éve esküdött fel az életmentésre

A Csongrád-Csanád megyei tűzoltók közül ma ketten is kerek évfordulót ünnepelhettek. Mihály Gábor tű. főtörzsőrmester és Juhász László tű. főtörzsőrmester is húsz éve, ezen a napon vették fel életük első szolgálatát. 

Mihály Gábor c. tű. ftőrm. 2001. április 1-én kezdte meg tűzoltó szakmai pályafutását az akkori Szentesi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon, mint gépjármű vezető. Szakmai tudását az eltelt húsz év alatt folyamatosan fejlesztette. Ennek során 2002-ben alapfokú alpintechnikai, 2011-ben fakitermelői képzettséget szerzett. 2014-ben elvégzett egészségügyi szakápolói végzettsége mellé 2018-ban megszerezte a Disaster Medic minősítést is. 2016. február elsejétől különleges szerkezelői beosztásba került. Hivatását az elmúlt húsz év alatt mindig példamutatóan, fegyelmezetten végezte, melyet vezetői többször is elismertek. Hivatása mellett Mihály Gábor három fiúgyermek büszke édesapja.

Juhász László tű. főtörzsőrmester a csongrádi tűzoltó-laktanyában kezdte meg szolgálatát 2001. április elsején. Jelenleg is gépjárművezetőként dolgozik az „B” szolgálati csoportban. Munkáját társai megbecsülése és elismerése mellett végzi. Bajtársai nem csak kiemelkedő szakmai tapasztalatai miatt tisztelik, emberként is szeretettel veszik körül. Az elmúlt évtizedekben munkatársaiban igaz barátokra is lelt. Kitartásával, hozzáértésével és segítőkészségével Juhász László példaképként áll a csongrádi állomány előtt. Igazi közösségi ember, akire munkatársai mindig számíthatnak. A mentéseknél erre nagy szükség is van, hiszen a tűzoltók csak egymásra számítva, csapatban dolgozva tudnak életet és értékeket menteni.  

Gratulálunk!

Fotó: Szentesi HTP és Csongrádi HTP

csongrad.katasztrofavedelem.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Férfi vízilabda ob I – A Szentes egy góllal gyűrte le a Szegedet

cs3_admin

Ingyenes és gyorsított képzések indulnak a Sághyban

cs3_admin

Pénteken és szombaton átépítés miatt lezárják a Hadzsy János utcai vasúti átjárót

cs3_admin

Koronavírussal kapcsolatos sajtótájékoztató Csongrádon

cs3_admin

A Körös-torok új slágere a kürtőskalács

cs3_admin

Két fiatal gyalogost ütött el egy autó Csongrádon

tk_arpad

Sajtótájékoztató Csongrádon

cs3_admin

Sajtótájékoztató Csongrádon

cs3_admin

Online formában is értékeket közvetít a Tari László Múzeum

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább