Csongrád Szentes

Egy szentesi és egy csongrádi tűzoltó ma húsz éve esküdött fel az életmentésre

A Csongrád-Csanád megyei tűzoltók közül ma ketten is kerek évfordulót ünnepelhettek. Mihály Gábor tű. főtörzsőrmester és Juhász László tű. főtörzsőrmester is húsz éve, ezen a napon vették fel életük első szolgálatát. 

Mihály Gábor c. tű. ftőrm. 2001. április 1-én kezdte meg tűzoltó szakmai pályafutását az akkori Szentesi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon, mint gépjármű vezető. Szakmai tudását az eltelt húsz év alatt folyamatosan fejlesztette. Ennek során 2002-ben alapfokú alpintechnikai, 2011-ben fakitermelői képzettséget szerzett. 2014-ben elvégzett egészségügyi szakápolói végzettsége mellé 2018-ban megszerezte a Disaster Medic minősítést is. 2016. február elsejétől különleges szerkezelői beosztásba került. Hivatását az elmúlt húsz év alatt mindig példamutatóan, fegyelmezetten végezte, melyet vezetői többször is elismertek. Hivatása mellett Mihály Gábor három fiúgyermek büszke édesapja.

Juhász László tű. főtörzsőrmester a csongrádi tűzoltó-laktanyában kezdte meg szolgálatát 2001. április elsején. Jelenleg is gépjárművezetőként dolgozik az „B” szolgálati csoportban. Munkáját társai megbecsülése és elismerése mellett végzi. Bajtársai nem csak kiemelkedő szakmai tapasztalatai miatt tisztelik, emberként is szeretettel veszik körül. Az elmúlt évtizedekben munkatársaiban igaz barátokra is lelt. Kitartásával, hozzáértésével és segítőkészségével Juhász László példaképként áll a csongrádi állomány előtt. Igazi közösségi ember, akire munkatársai mindig számíthatnak. A mentéseknél erre nagy szükség is van, hiszen a tűzoltók csak egymásra számítva, csapatban dolgozva tudnak életet és értékeket menteni.  

Gratulálunk!

Fotó: Szentesi HTP és Csongrádi HTP

csongrad.katasztrofavedelem.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Frontális ütközést került el a furgonos a 45-ösön

cs3_admin

A szankciók hatásáról tartottak fórumot Szentesen

tk_arpad

Kozma Orsival kezdődik szombaton a Csongrádi Advent

tk_arpad

Eltűnés miatt keresnek a csongrádi rendőrök egy 16 éves lányt

tk_arpad

A jeges úton két járműnek sodródott a szentesi Tisza-hídon egy autó

cs3_admin

2023. januárjában indulhat a duális képzés Csongrádon az Alföldi Agrárszakképzési Centrumban

tk_arpad

Nagyobb hanghatás várható Szentes környékén

tk_arpad

Meztelen lesz a Mikulás Szentesen?

tk_arpad

Szentesen is földadót vezetnek be

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább