Csongrád Szentes

Egy szentesi és egy csongrádi tűzoltó ma húsz éve esküdött fel az életmentésre

A Csongrád-Csanád megyei tűzoltók közül ma ketten is kerek évfordulót ünnepelhettek. Mihály Gábor tű. főtörzsőrmester és Juhász László tű. főtörzsőrmester is húsz éve, ezen a napon vették fel életük első szolgálatát. 

Mihály Gábor c. tű. ftőrm. 2001. április 1-én kezdte meg tűzoltó szakmai pályafutását az akkori Szentesi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon, mint gépjármű vezető. Szakmai tudását az eltelt húsz év alatt folyamatosan fejlesztette. Ennek során 2002-ben alapfokú alpintechnikai, 2011-ben fakitermelői képzettséget szerzett. 2014-ben elvégzett egészségügyi szakápolói végzettsége mellé 2018-ban megszerezte a Disaster Medic minősítést is. 2016. február elsejétől különleges szerkezelői beosztásba került. Hivatását az elmúlt húsz év alatt mindig példamutatóan, fegyelmezetten végezte, melyet vezetői többször is elismertek. Hivatása mellett Mihály Gábor három fiúgyermek büszke édesapja.

Juhász László tű. főtörzsőrmester a csongrádi tűzoltó-laktanyában kezdte meg szolgálatát 2001. április elsején. Jelenleg is gépjárművezetőként dolgozik az „B” szolgálati csoportban. Munkáját társai megbecsülése és elismerése mellett végzi. Bajtársai nem csak kiemelkedő szakmai tapasztalatai miatt tisztelik, emberként is szeretettel veszik körül. Az elmúlt évtizedekben munkatársaiban igaz barátokra is lelt. Kitartásával, hozzáértésével és segítőkészségével Juhász László példaképként áll a csongrádi állomány előtt. Igazi közösségi ember, akire munkatársai mindig számíthatnak. A mentéseknél erre nagy szükség is van, hiszen a tűzoltók csak egymásra számítva, csapatban dolgozva tudnak életet és értékeket menteni.  

Gratulálunk!

Fotó: Szentesi HTP és Csongrádi HTP

csongrad.katasztrofavedelem.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Újra ülésezik Csongrád képviselő-testülete

cs3_admin

Bővíti központi telephelyét a szentesi DélKerTÉSZ

cs3_admin

A héten többször is gyérítik a szúnyogokat Csongrádon

cs3_admin

Idén is elmarad a KTN

cs3_admin

Ünnepélyes katonai eskütétel Szentesen

cs3_admin

Tűz keletkezett egy csongrádi vendéglátó egységben

tk_arpad

Széchenyi kupa – Szentes

cs3_admin

Június 15-én ismét légi kémiai szúnyoggyérítés Csongrádon

cs3_admin

VII. Bársonyos Búcsú – traktoros felvonulás Csongrádon

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább