Belföld

Járványügyi intézkedésekről egyeztetett Kásler Miklós Belgrádban

Kalemegdan fortress and Victor monument. Belgrade view

A koronavírus-járványról egyeztetett Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Zlatibor Loncar szerb egészségügyi miniszterrel Belgrádban pénteken.

    Kásler Miklós a közös sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Szerbiában és Magyarországon is jók az átoltottsági mutatók.     Mindkét ország döntéshozói gyorsabban gondolkodtak és gyorsabban cselekedtek, mint más európai országok vezetői – mondta.
    A tárgyalás során nagy hangsúlyt fektettek a szakmai megbízhatóságra, valamint az etikai és jogi körülményekre. Beszéltek azokról a különbségekről is, amelyek a járvány három szakaszában érezhetők voltak a diagnosztikai és a terápiás lehetőségekben, illetve a járványügyi intézkedésekben, szigorításokban és enyhítésekben egyaránt – tette hozzá.
    Zlatibor Loncar szerb egészségügyi miniszter rámutatott arra, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggésben számos ügyben egyeztettek hónapokon keresztül. Mint mondta, tapasztalatot cseréltek, főként az volt a kérdés, hogy milyen a kórházak kapacitása, és milyen intézkedéseket hoztak egyik országban és a másikban.
    Kiemelte: Szerbia azon európai országok közé tartozik, amelyek nem csináltak politikai témát a vakcinabeszerzésből, hanem a lakosság egészségét tartották szem előtt.
    A szerb miniszter közölte, hogy Szerbiában már 2 126 000 ember vette fel az oltás, közülük több mint 832 ezren már a második adagot is megkapták.

Forrás: MTI, fotó: EE

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Az idén mintegy 950 milliárd forint használható fel a Vidékfejlesztési programban

cs3_admin

Egy alá csökkent a vírus reprodukciós rátája

cs3_admin

Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze

cs3_admin

Ügyintézői megkeresésnek álcázott csaló telefonhívások miatt riaszt a kibervédelmi intézet

cs3_admin

Áprilisban jegy és bérlet nélkül utazhatnak az alsósok a helyközi járatokon

cs3_admin

Podcastokkal is segíti az emelt szintű magyar érettségizők felkészülését a Katolikus Rádió

cs3_admin

Jövő kedden kezdődik az óvodai beiratkozás, az általános iskolákba április 16-ig lehet jelentkezni

cs3_admin

10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán

cs3_admin

Már hárommillió beoltott van

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább