Belföld

A Magyar falu program soha nem látott segítséget nyújt a kistelepüléseknek

A Magyar falu programmal a kormány soha nem látott mértékben támogatja a kistelepülések felemelkedését, javítva ezzel népességmegtartó erejüket és versenyképességüket – jelentette ki a program idei lehetőségeit ismertető pénteki tájékoztatóján a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Heves megyei Ivádon.

    Gyopáros Alpár azt mondta: a baloldali kormányok idején “önsorsrontó politizálás” zajlott a magyarországi falvak szempontjából. Emiatt sokat veszítettek versenyképességükből a városokkal szemben – tette hozzá.
    Ezzel ellentétben a jelenlegi kabinet a vidék számára eddig példa nélküli lehetőségeket biztosító fejlesztéseket hajt végre, melyek zászlóshajója a Magyar falu program – fogalmazott, hangsúlyozva: amíg a Fidesz és a KDNP alkot többséget az Országgyűlésben, és Orbán Viktor a miniszterelnök, addig ez a program folytatódik, és a falvaknak lesz partnere.
    Közölte: pénteken Ecséden, Tarnaszentmiklóson, Ivádon és Mátraballán tekintik meg a már elkészült és a folyamatban lévő beruházásokat. Ennek kapcsán rámutatott: a Magyar falu program évről évre növekvő forrásokat tesz elérhetővé, ami az említett négy kistelepülés fejlődésén is lemérhető.
    A programnak a beruházások megvalósítása mellett fontos eleme a falusi csok, a mellékút-hálózatok fejlesztése, továbbá újdonságként a kisboltok megmentését célzó pályázati lehetőség is.
    Horváth László (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője a tájékoztatón arról beszélt: annyi lehetőséghez Ivád az elmúlt évtizedekben összesen sem jutott, mint az utóbbi két esztendőben, amikor öt pályázatával csaknem 84 millió forintot nyert el. Ennek köszönhetően látványos fejlődésnek indult a 348 lelkes falu, ahol közösségi terek és intézmények sora, temető, orvosi rendelő és a helyi civil egyesület ingatlana újult, illetve újul meg a közeljövőben.
    Ivád megtartóerejének megőrzéséhez nélkülözhetetlen volt ez a támogatás, és kellett a Magyar falu program, melynek az ilyen kistelepülések az igazi nyertesei – fogalmazott.

MTI

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A kormány négy újabb pályázatot ír ki falusi fejlesztések támogatására

cs3_admin

Az szja-bevallási tervezetek átnézésére hívja fel a figyelmet az adóhatóság

cs3_admin

A faggyal küzdenek a gazdák

tk_arpad

3 millió beoltott után születhet döntés az újraindítás következő lépéseiről

cs3_admin

Egész márciusban nem esett annyi csapadék, mint április első napján

cs3_admin

Csütörtöktől újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozót oltanak soron kívül

cs3_admin

Személyautó csapódott kamionnak az M5-ösön

cs3_admin

Megjelent a védelmi intézkedések első feloldásáról szóló jogszabály

cs3_admin

Ismét szolgáltatók nevében elkövetett csalásokra figyelmeztet a rendőrség

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább