Vélemény

Orbán Viktor a Focus Online-nak: Minél hamarabb minél több vakcinát kell szerezni

“Minél gyorsabban minél több vakcinát kell szerezni az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen, és nem az számít, hogy az oltóanyag keleti vagy nyugati – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Focus Online című német hírportálon megjelent interjúban a Szputnyik V nevű orosz oltószer magyarországi alkalmazásával kapcsolatban.

A kormányfő kifejtette, hogy egy világjárvány közepette az a politikus feladata, hogy a belé helyezett bizalomnak megfelelve és felelősségét vállalva megvédje a polgárok egészségét. Ezért be kell szerezni minél hamarabb minél több oltóanyagot, hiszen aki időt nyer, életet nyer és visszanyeri a szabadságot.

Hangsúlyozta: nincs keleti és nyugati oltóanyag, csak jó és rossz vakcina létezik,  és amikor a magyar hatóságok megállapítják egy készítményről, hogy biztonságos és hatásos, kiadják rá a használati engedélyt. 

Az engedélyezett vakcina ettől a pillanattól kezdve számomra magyar oltóanyag, amellyel megvédhetem honfitársaim életét  – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy szét lehet-e választani az orosz vakcina beszerzését az EU és Oroszország feszült viszonyától, és hangsúlyozta, hogy az emberi élet és az egészség védelme politikai szempontok, így geopolitikai mérlegelések felett is áll. Mint mondta, felelőtlenség politikai kérdést csinálni az oltóanyagok ügyéből, és csak azért hagyni meghalni embereket és korlátozni a szabadságot, mert fenntartások vannak a gyártó országgal szemben.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor