Baks

Átadták a felújított iskolai konyhát Bakson

Szombaton délelőtt tartották a felújított, korszerűsített Gondozási Központ által üzemeltetett iskolai konyha átadóját, melyben már január végétől főznek.

Az ünnepélyes átadón Búza Zsolt polgármester, Farkas Sándor országgyűlési képviselő, agrárminiszter-helyettes, Juhász Tünde kormánymegbízott, Gémes László a megyei közgyűlés elnöke és Kiss-Rigó László megyés püspök mondott ünnepi beszédet.

Baks Községi Önkormányzat 2017.júniusában nyújtott be támogatási kérelmet, a Helyi termékértékestést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése című, VP6-7.2.1-7.4.13-17 kódszámú felhívás alapján.

2018. júliusában támogatásban részesült Baks Községi Önkormányzat Gondozási Központjának fenntartásában lévő, a Szent Miklós Katolikus Általános Iskolában található konyha felújítása.

A támogatási összeg 90%-os intenzitás mellett 19.999.921.- Ft.

Az önerő biztosítását a Képviselő testület egyhangúan megszavazta.

A felújítási szándékkal érintett épület az 1970-es évek elején épült, hagyományos technológiával, az azóta eltelt évek alatt többször átalakították, átépítették.

A jelenlegi felújítás során a konyha meglévő, régi cementlapos padlóburkolata, az aljzatbeton, valamint falburkolata is elbontásra kerül. Új padlószigetelés és padlórétegrend készült, valamint a cementlap falburkolatok helyett új csempeburkolatot helyezünk el.
Az elektromos rendszer is nagymértékű felújításon esett át, a korszerűbb, nagy teljesítményű konyhai gépek igényeinek megfelelően.  Korszerű elszívórendszer került kialakításra.

Az épületgépészeti munkák során a konyha víz- és szennyvízelvezetési rendszere is felújításra került.
A felújítás teherhordó szerkezetet nem érintett, az épület bruttó térfogatát nem növeltük.

A jelentős eszközbeszerzés keretében a teljes konyhai felszerelés cseréje megvalósult az evőeszközöktől a konyhai gépekig, az ebédlő teljes bútorzatáig. Az elavult, korszerűtlen konyhai eszközök cseréjében konyhatechnológus iránymutatásait, valamint a vonatkozó jogszabályi előírásokat vettük figyelembe.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Autósok figyelem! Nem jár a komp Mindszent és Baks között!

Szabó Viktor

Újabb baleset: árokba borult egy személyautó Baks és Ópusztaszer között

Szabó Viktor

20 éves csanyteleki férfi lopott Bakson

Szabó Viktor

Közel százhatvan zsák műtrágyát loptak el Bakson

Szabó Viktor

Tűz volt Bakson, több település lánglovagjai is segítettek oltani

Szabó Viktor

Átadták Baks új boltját és postáját

Szabó Viktor

Bakson alkoholt, Kisteleken kerékpárt lopott – nem úszta meg szárazon

Szabó Viktor

Nyitott autóból lopott egy férfi Bakson

tk_arpad

Iskolába is járt a baksi gólya

tk_arpad