Baks

Átadták a felújított iskolai konyhát Bakson

Szombaton délelőtt tartották a felújított, korszerűsített Gondozási Központ által üzemeltetett iskolai konyha átadóját, melyben már január végétől főznek.

Az ünnepélyes átadón Búza Zsolt polgármester, Farkas Sándor országgyűlési képviselő, agrárminiszter-helyettes, Juhász Tünde kormánymegbízott, Gémes László a megyei közgyűlés elnöke és Kiss-Rigó László megyés püspök mondott ünnepi beszédet.

Baks Községi Önkormányzat 2017.júniusában nyújtott be támogatási kérelmet, a Helyi termékértékestést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése című, VP6-7.2.1-7.4.13-17 kódszámú felhívás alapján.

2018. júliusában támogatásban részesült Baks Községi Önkormányzat Gondozási Központjának fenntartásában lévő, a Szent Miklós Katolikus Általános Iskolában található konyha felújítása.

A támogatási összeg 90%-os intenzitás mellett 19.999.921.- Ft.

Az önerő biztosítását a Képviselő testület egyhangúan megszavazta.

A felújítási szándékkal érintett épület az 1970-es évek elején épült, hagyományos technológiával, az azóta eltelt évek alatt többször átalakították, átépítették.

A jelenlegi felújítás során a konyha meglévő, régi cementlapos padlóburkolata, az aljzatbeton, valamint falburkolata is elbontásra kerül. Új padlószigetelés és padlórétegrend készült, valamint a cementlap falburkolatok helyett új csempeburkolatot helyezünk el.
Az elektromos rendszer is nagymértékű felújításon esett át, a korszerűbb, nagy teljesítményű konyhai gépek igényeinek megfelelően.  Korszerű elszívórendszer került kialakításra.

Az épületgépészeti munkák során a konyha víz- és szennyvízelvezetési rendszere is felújításra került.
A felújítás teherhordó szerkezetet nem érintett, az épület bruttó térfogatát nem növeltük.

A jelentős eszközbeszerzés keretében a teljes konyhai felszerelés cseréje megvalósult az evőeszközöktől a konyhai gépekig, az ebédlő teljes bútorzatáig. Az elavult, korszerűtlen konyhai eszközök cseréjében konyhatechnológus iránymutatásait, valamint a vonatkozó jogszabályi előírásokat vettük figyelembe.

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Fejlesztik a műfüves pálya környékét Bakson

cs3_admin

Új parkolók épülnek Bakson

cs3_admin

Az Év Polgárőr Pedagógusa lett a baksi alpolgármester

cs3_admin

Megújult a Kuckó Biztos Kezdet Gyerekháznak helyt adó önkormányzati épület

cs3_admin

Családi nappal ünnepelt Bakson a kuckó biztos gyerekház

cs3_admin

Átadásra került Bakson a Kuckó Biztos Kezdet Gyerekház felújított épülete (képgalériával)

cs3_admin

Nyolcezer tő virággal díszítik majd Balástyát

cs3_admin

Megújul a Gondozási Központ Bakson

cs3_admin

Újabb évtizedes álom valósul meg Bakson

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább