Belföld

Célegyenesben az Orosháza és Szentes közötti út felújítása – Tavasszal indulhat a munka

along in the road

A 4405 és 4406 jelű (Szentes–Derekegyház–Nagymágocs–Orosháza) utakat, valamint a 4447-es jelű utat (a Szentesi úti körforgalomtól a 47-es főút csatlakozásáig) mintegy 800 méteren érintő fejlesztés kiemelt fontosságú az orosháziak és a város gazdasága számára.

– Nagyságrenddel javul a térség közlekedési infrastruktúrája ezzel a régóta várt beruházással. Újabb kapuk nyílnak Orosháza gazdasága előtt, az itt élők pedig gyorsabban, biztonságosabban, kényelmesebben juthatnak el úti céljukhoz – hangsúlyozta a fejlesztés jelentőségét Dávid Zoltán polgármester hozzátéve, az útfelújítás érezhető javulást hoz majd magával.
A projekt keretében szélesítik az útpályát, majd megerősítik az útburkolatot, így újra közlekedhetnek az úton a 7,5 tonna feletti járművek, valamint megújul az Orosháza belterületén található körforgalom is. A projekthez kapcsolódik kerékpárút-építés is. Azt, hogy a kormány biztosítja a szükséges forrásokat a Szentes és Orosháza közötti útszakasz felújítására, korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be orosházi látogatása során. Országos szinten egyébként idén a tervek szerint mintegy 1000 kilométernyi útszakasz felújítása valósul meg, a több mint 350 projektre 190 milliárd forintot fordítanak.  

Forrás: oroscafe.hu, Kiemelt Kép: Envato elements

enerzol300

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szünetel a személyes ügyintézés a közműszolgáltatásoknál

cs3_admin

Ezek a hétfőtől életbe lépő legfontosabb szabályok

cs3_admin

Kibővített bértámogatás: ezek az ágazatok kapnak segítséget

cs3_admin

Hétfőtől hatályosak az új intézkedések a köznevelési intézményekben

cs3_admin

A webáruházak működését nem befolyásolja a korlátozás a szakmai szervezet szerint

cs3_admin

Folyamatos lakásépítési megrendelésekre számítanak az építési vállalkozók

cs3_admin

Kezelési költség nélkül váltják vissza a márciusi helyközi bérleteket

cs3_admin

Több mint 250 milliárd forint lesz idén falufejlesztésre

cs3_admin

Orbán Viktor: most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvétkor nyithassunk

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább