Belföld

Célegyenesben az Orosháza és Szentes közötti út felújítása – Tavasszal indulhat a munka

along in the road

A 4405 és 4406 jelű (Szentes–Derekegyház–Nagymágocs–Orosháza) utakat, valamint a 4447-es jelű utat (a Szentesi úti körforgalomtól a 47-es főút csatlakozásáig) mintegy 800 méteren érintő fejlesztés kiemelt fontosságú az orosháziak és a város gazdasága számára.

– Nagyságrenddel javul a térség közlekedési infrastruktúrája ezzel a régóta várt beruházással. Újabb kapuk nyílnak Orosháza gazdasága előtt, az itt élők pedig gyorsabban, biztonságosabban, kényelmesebben juthatnak el úti céljukhoz – hangsúlyozta a fejlesztés jelentőségét Dávid Zoltán polgármester hozzátéve, az útfelújítás érezhető javulást hoz majd magával.
A projekt keretében szélesítik az útpályát, majd megerősítik az útburkolatot, így újra közlekedhetnek az úton a 7,5 tonna feletti járművek, valamint megújul az Orosháza belterületén található körforgalom is. A projekthez kapcsolódik kerékpárút-építés is. Azt, hogy a kormány biztosítja a szükséges forrásokat a Szentes és Orosháza közötti útszakasz felújítására, korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be orosházi látogatása során. Országos szinten egyébként idén a tervek szerint mintegy 1000 kilométernyi útszakasz felújítása valósul meg, a több mint 350 projektre 190 milliárd forintot fordítanak.  

Forrás: oroscafe.hu, Kiemelt Kép: Envato elements

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Az internetes vásárlók többsége a házhoz szállítást részesíti előnyben az ünnepi szezonban egy felmérés szerint

tk_arpad

A Magyar Zene Háza elnyerte az egyik legrangosabb amerikai építészeti elismerést

tk_arpad

Jól áll a talajok őszi feltöltődése

tk_arpad

Lantos Csaba: az energiaszuverenitás a következő évek legfontosabb feladata

tk_arpad

Sajtóértesülések szerint Magyarország jövőre hozzáférhet az uniós forrásokhoz

tk_arpad

Elhunyt Mészöly Kálmán

tk_arpad

Felállították az ország karácsonyfáját az Országház előtt

tk_arpad

Elkezdődött az Európai Hulladékcsökkentési Hét

tk_arpad

Több mint ezerkétszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább